Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vrijwilligersmarkt geeft aandacht aan vrijwilligerswerk

Datum nieuwsfeit: 22-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Vrijwilligersmarkt brengt vrijwilligerswerk onder de aandacht Aanmelding deelnemende vrijwilligersorganisaties van start

ENSCHEDE - Op woensdag 22 augustus (van 14.00 uur tot 19.00 uur) organiseren de Activa Vrijwilligerscentrale en de Gemeente Enschede een speciale vrijwilligersmarkt. In het centrum van de stad presenteren vrijwilligersorganisaties zich in het kader van het internationale jaar van vrijwilligers: ze laten zien hoe divers en interessant hun werk is. De markt biedt de participerende organisaties de gratis mogelijkheid om nieuwe vrijwilligers te werven. Vrijwilligersorganisatie die deel willen uitmaken van de markt, kunnen zich nu aanmelden bij de Activa Vrijwilligerscentrale.

Jongeren

De vrijwilligersmarkt is gekoppeld aan de grote informatiemarkt voor aankomende studenten van de Saxion Hogeschool Enschede. Deze informatiemarkt wordt georganiseerd door de "HOI", een speciale introductiecommissie van de Hogeschool. De vrijwilligerscentrale Activa en de Gemeente Enschede hebben samenwerking gezocht met de "HOI" om ook het vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen van studenten / jongeren. Natuurlijk is iedereen van harte welkom, maar op deze wijze sluit de vrijwilligersmarkt fraai aan bij één van de thema's van het vrijwilligersjaar: verjonging.

Opgave voor gratis deelname

Alle organisaties waarbij vrijwilligers actief zijn, kunnen zich bij de Activa Vrijwilligerscentrale - Carl Beentjes of Ellen Weimar (4814556 of 4814567) - opgeven voor de vrijwilligersmarkt. Ze kunnen het publiek informatie verstrekken over hun werk, maar ook de markt opfleuren met een optreden of demonstratie. Omdat de diversiteit van het vrijwilligerswerk een goede weergave verlangt, benadrukken de organisatoren het belang van een grote deelname. De Gemeente Enschede subsidieert de vrijwilligersmarkt, wat betekent dat de vrijwilligersorganisaties de mogelijkheid krijgen er zichzelf gratis te presenteren.

Voor meer informatie en aanmelding:

Carl Beentjes en Ellen Weimar van Activa Vrijwilligerscentrale: tel. (053) 4814556 of (053) 4814567

Voor meer informatie:

Annette Zwiep, beleidsmedewerker DMO (Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling): (053) 4817931
Brenda Kleinherenbrink, communicatieadviseur DMO: (053) 4817598naar boven

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie