Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autovrije zaterdag in gemeente Maassluis

Datum nieuwsfeit: 22-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

8-8-2001

Autovrije zaterdag op 22 september

Zaterdag 22 september is het weer Autovrije Dag, ook in Maassluis. Vorig jaar heeft de Nederlandse regering besloten om zich aan te sluiten bij de Europese Autovrije Dag die elk jaar plaatsvindt op 22 september. Naar verwachting zullen er dit jaar in meer dan 1200 Europese steden en dorpen straten en wegen afgesloten worden voor het autoverkeer.
De Autovrije Dag is niet alleen bedoeld om stil te staan bij de negatieve effecten van het autogebruik maar vooral ook om de positieve gevolgen te ervaren van een leven zonder auto zoals: meer ruimte voor kinderen, voetgangers, fietsers en skaters, minder verkeersongevallen en minder vervuilde lucht.

In Nederland wordt de autovrije dag dit jaar aangegrepen om het openbaar vervoer te promoten onder het motto: "Stap ns een dagje over". Ook is het op deze dag Nationale fietsdag. Nog meer redenen om de auto eens een dagje met rust te laten en de rust en ruimte te ervaren die hierdoor ontstaat.

In Maassluis
Vorig jaar is er in Maassluis een initiatiefgroep opgericht en vond op zondag 24 september de eerste Maassluise autovrije dag plaats. In de binnenstad waren tal van activiteiten voor jong en oud. Op de Markt, die in de weekeinden autovrij is, stonden informatieve kraampjes en zowel de start van de hardloopwedstrijd rond de haven als van de skatetour vonden er plaats. Op de parkeerplaats achter de Nieuwstraat, waar elke vrijdag de weekmarkt wordt gehouden, waren Oudhollandse kinderspelen, er werd onder leiding van kunstenaar Omar Rasul door kinderen een prachtig "autovrij" schilderij vervaardigd en er was een demonstratie rolstoelbasketbal. Verder had de organisatie ook voor het nodige entertainment gezorgd door straatmuzikanten en een clown in te huren. Tezamen met het schitterende weer zorgden deze activiteiten voor een gezellige en onvergetelijke dag. Ook dit jaar heeft de initiatiefgroep weer een aantal activiteiten op stapel staan. Die zullen zich dit keer concentreren aan de rand van de stad omdat ondernemers uit vrees voor omzetverlies dringend verzocht hebben geen gebruik te maken van de parkeerplaatsen in het centrum.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie