Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 22-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 22-08-2001
Politieberichten van 21/8 (13.00 uur) t/m 22/8 (07.00 uur)

Hindeloopen: inbraak boot
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een boot, die lag afgemeerd in de jachthaven aan het Oosterstrand. Een afsluitluik werd vernield. Uit de boot werden zeilkleding, zwemvesten en een gsm weggenomen. De eigenaar, een 52-jarige inwoner van het Duitse Wermelskirchen heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: aanrijding licht gewonde
Dinsdag omstreeks 11.40 uur reed een 18-jarige inwoner van Joure met zijn auto over de Oude Veenscheiding. Op een gegeven moment pakte de bestuurder iets op van de grond en kwam toen met zijn auto op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. Hij kwam daar frontaal in botsing met een personenauto, die bestuurd werd door een 36-jarige inwoner van Heerenveen. Een inzittende van deze auto, een 36-jarige inwoonster van Heerenveen, klaagde over nekpijn en is overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen voor onderzoek. Beide auto`s werden vernield. De bestuurder uit Joure bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hiervoor kreeg de jongeman ook een bekeuring.

Kollum: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Cuwaard. Het slot van de bestuurdersdeur werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 53-jarige inwoner van Kollum, heeft aangifte gedaan.

Oosterwolde: aanrijding met gewonden
Dinsdag omstreeks 14.00 uur vond op het fietspad langs de Weper een aanrijding plaats tussen twee bromfietsers. Een 21-jarige inwoonster van Oosterwolde heeft op haar bromfiets vermoedelijk in een flauwe bocht niet voldoende rechts gehouden en botste frontaal op een bromfiets, die uit tegenovergestelde richting naderde en werd bestuurd door een 17-jarige inwoonster van Haulerwijk. Beiden zijn met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Harlingen: verkeersovertredingen
Dinsdag omstreeks 14.45 uur reed een bestuurder van een personenauto op het verkeersplein aan de Stationsweg tegen het verkeer in. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Harlingen, aan een controle onderworpen. Het bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook bleek dat de auto niet was verzekerd en dat de APK-keuring was verlopen. De auto werd achter het bureau gestald en de bestuurder kreeg voor de geconstateerde overtredingen een bekeuring.

Leeuwarden: vernieling ruit
Dinsdag omstreeks 15.15 uur werd een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake vernieling. De man had bij `De Terp` aan de Goudenregenstraat een ruit vernield. Bovendien had de man zich schuldig gemaakt aan huisvredebreuk. Het personeel van `De Terp` had de verdachte een sanctie opgelegd voor 1 dag, daar hij zich niet aan de afspraken had gehouden voor wat betreft het alcoholgebruik. Ondanks het feit dat hij niet naar binnen mocht, was hij toch naar binnengegaan. Het personeel had hem toen verwijderd, waarna hij een ruit vernielde. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Houtigehage: eenzijdig ongeval
Dinsdag omstreeks 15.35 uur raakte de bestuurder van een personenauto op de Folgerster Loane in een bocht van de weg de macht over het stuur kwijt. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Drachten, raakte een boom en kwam vervolgens een eind verderop tegen een boom tot stilstand. Van de auto bleef niet veel over. De bestuurder bleef ongedeerd.

Drachten: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 16.50 uur werd bij een winkel aan de Noorderbuurt een diefstal gepleegd. Twee jongens namen twee broeken weg en werden buiten de winkel aangesproken door twee medewerkers. De verdachten gaven daarop de weggenomen broeken terug en zetten het vervolgens op een lopen. Een medewerker van de winkel, een inwoner van Drachten (leeftijd niet bekend), zag bij de achtervolging een betonnen paaltje over het hoofd en kwam ten val. De man liep een hoofdwond en enkele gebroken tanden op. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten en kon na behandeling weer naar huis. Een zoektocht naar de verdachten, twee jongens in de leeftijd van 16/17 jaar, leverde geen resultaat op.

Drachten: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 17.15 uur reed een 16-jarige inwoner van Drachten met zijn fiets over het fietspad aan de Trisken en wilde zijn weg vervolgen over het fietspad van de Biskopswei in de richting De Wilgen. Door de hoge begroeiing zag hij een bestuurder van een snorfiets niet naderen, waarna een frontale aanrijding volgde. De bestuurder van de snorfiets, een 75-jarige inwoner van Drachten, liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Kollum: aanrijding met licht gewonde
Dinsdag omstreeks 18.55 uur reed een fietsster, een 34-jarige inwoonster van Kollum, over de Bogermanstraat in de richting van kruising met Scheltingalaan. Op deze kruising verleende zij geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 64-jarige inwoner van Kollum en die over de Scheltingalaan deze kruising naderde. De fietsster kwam ten val en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek kon zijn weer naar huis.

Leeuwarden: inbraak woning
Maandag omstreeks 13.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Groningerstraatweg. Het slot van de achterdeur werd vernield. Toen het echtpaar thuiskwam, zag de vrouw, 71 jaar, een onbekende man de trap afkomen. De vrouw heeft de man nog vastgepakt doch deze rukte zich los en liep daarop hard weg. Uit een slaapkamer werden een gouden ketting en gouden horloge weggenomen. Uit de woonkamer werd een klein geldbedrag meegenomen. Het signalement van de verdachte: ongeveer 20 25 jaar, tenger postuur, lengte 1.85 meter, donker blond kort achterover gekamd haar, droeg donkere jas en een spijkerbroek. De man, 74 jaar, heeft aangifte gedaan.

Akkrum: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.00 uur werd op Oudeschouw een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 53-jarige inwoner van Irnsum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 610 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Woudsend: inbrekers aangehouden
Woensdag omstreeks 02.00 uur kwam er een melding binnen dat er werd ingebroken bij een bedrijf aan de Vosseleane. Bij het bedrijf had men roestvrij staal weggenomen en men was daarna weggereden in een personenauto. Door een gat in het hekwerk te knippen, was men op het bedrijfsterrein gekomen. De auto werd op de Rondweg in Sneek gesignaleerd en aan de kant gezet. De twee inzittenden, 34 en 22 jaar, beiden uit Sneek, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. In de auto werden 4 roestvrijstalen platen aangetroffen, die afkomstig waren van het bedrijf in Woudsend. De verdachten zijn ingesloten.

Drachten: autobrand
Woensdag omstreeks 00.40 uur werd gemeld dat achter een woning de Geelgorsstraat een personenauto in de brand zou staan. Ter plaatse bleek dat de personenauto in lichterlaaie stond. De reeds gewaarschuwde brandweer heeft het vuur geblust. De auto brandde volledig uit. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. De auto was eigendom van een 38-jarige inwoner van Drachten. De politie heeft de zaak in onderzoek

Oudehorne: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 21.50 uur reed een bestuurder van een personenauto over de Buitenweg in de richting van de kruising met het Sevenaerpad. Op deze kruising verleende de bestuurder, een 23-jarige inwoner van Oudehorne, geen voorrang aan de bestuurder van een bromfiets, die over het Sevenaerpad, deze kruising naderde. De bromfietsbestuurder, een 16-jarige inwoner van Oudehorne, werd met vermoedelijk gekneusde of gebroken ribben overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie