Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 22-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 22-08-2001
Politieberichten van 21/8 (13.00 uur) t/m 22/8 (07.00 uur)

Hindeloopen: inbraak boot
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een boot, die lag afgemeerd in de jachthaven aan het Oosterstrand. Een afsluitluik werd vernield. Uit de boot werden zeilkleding, zwemvesten en een gsm weggenomen. De eigenaar, een 52-jarige inwoner van het Duitse Wermelskirchen heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: aanrijding licht gewonde
Dinsdag omstreeks 11.40 uur reed een 18-jarige inwoner van Joure met zijn auto over de Oude Veenscheiding. Op een gegeven moment pakte de bestuurder iets op van de grond en kwam toen met zijn auto op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. Hij kwam daar frontaal in botsing met een personenauto, die bestuurd werd door een 36-jarige inwoner van Heerenveen. Een inzittende van deze auto, een 36-jarige inwoonster van Heerenveen, klaagde over nekpijn en is overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen voor onderzoek. Beide auto`s werden vernield. De bestuurder uit Joure bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hiervoor kreeg de jongeman ook een bekeuring.

Kollum: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Cuwaard. Het slot van de bestuurdersdeur werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 53-jarige inwoner van Kollum, heeft aangifte gedaan.

Oosterwolde: aanrijding met gewonden
Dinsdag omstreeks 14.00 uur vond op het fietspad langs de Weper een aanrijding plaats tussen twee bromfietsers. Een 21-jarige inwoonster van Oosterwolde heeft op haar bromfiets vermoedelijk in een flauwe bocht niet voldoende rechts gehouden en botste frontaal op een bromfiets, die uit tegenovergestelde richting naderde en werd bestuurd door een 17-jarige inwoonster van Haulerwijk. Beiden zijn met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Harlingen: verkeersovertredingen
Dinsdag omstreeks 14.45 uur reed een bestuurder van een personenauto op het verkeersplein aan de Stationsweg tegen het verkeer in. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Harlingen, aan een controle onderworpen. Het bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook bleek dat de auto niet was verzekerd en dat de APK-keuring was verlopen. De auto werd achter het bureau gestald en de bestuurder kreeg voor de geconstateerde overtredingen een bekeuring.

Leeuwarden: vernieling ruit
Dinsdag omstreeks 15.15 uur werd een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake vernieling. De man had bij `De Terp` aan de Goudenregenstraat een ruit vernield. Bovendien had de man zich schuldig gemaakt aan huisvredebreuk. Het personeel van `De Terp` had de verdachte een sanctie opgelegd voor 1 dag, daar hij zich niet aan de afspraken had gehouden voor wat betreft het alcoholgebruik. Ondanks het feit dat hij niet naar binnen mocht, was hij toch naar binnengegaan. Het personeel had hem toen verwijderd, waarna hij een ruit vernielde. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Houtigehage: eenzijdig ongeval
Dinsdag omstreeks 15.35 uur raakte de bestuurder van een personenauto op de Folgerster Loane in een bocht van de weg de macht over het stuur kwijt. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Drachten, raakte een boom en kwam vervolgens een eind verderop tegen een boom tot stilstand. Van de auto bleef niet veel over. De bestuurder bleef ongedeerd.

Drachten: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 16.50 uur werd bij een winkel aan de Noorderbuurt een diefstal gepleegd. Twee jongens namen twee broeken weg en werden buiten de winkel aangesproken door twee medewerkers. De verdachten gaven daarop de weggenomen broeken terug en zetten het vervolgens op een lopen. Een medewerker van de winkel, een inwoner van Drachten (leeftijd niet bekend), zag bij de achtervolging een betonnen paaltje over het hoofd en kwam ten val. De man liep een hoofdwond en enkele gebroken tanden op. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten en kon na behandeling weer naar huis. Een zoektocht naar de verdachten, twee jongens in de leeftijd van 16/17 jaar, leverde geen resultaat op.

Drachten: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 17.15 uur reed een 16-jarige inwoner van Drachten met zijn fiets over het fietspad aan de Trisken en wilde zijn weg vervolgen over het fietspad van de Biskopswei in de richting De Wilgen. Door de hoge begroeiing zag hij een bestuurder van een snorfiets niet naderen, waarna een frontale aanrijding volgde. De bestuurder van de snorfiets, een 75-jarige inwoner van Drachten, liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Kollum: aanrijding met licht gewonde
Dinsdag omstreeks 18.55 uur reed een fietsster, een 34-jarige inwoonster van Kollum, over de Bogermanstraat in de richting van kruising met Scheltingalaan. Op deze kruising verleende zij geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 64-jarige inwoner van Kollum en die over de Scheltingalaan deze kruising naderde. De fietsster kwam ten val en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek kon zijn weer naar huis.

Leeuwarden: inbraak woning
Maandag omstreeks 13.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Groningerstraatweg. Het slot van de achterdeur werd vernield. Toen het echtpaar thuiskwam, zag de vrouw, 71 jaar, een onbekende man de trap afkomen. De vrouw heeft de man nog vastgepakt doch deze rukte zich los en liep daarop hard weg. Uit een slaapkamer werden een gouden ketting en gouden horloge weggenomen. Uit de woonkamer werd een klein geldbedrag meegenomen. Het signalement van de verdachte: ongeveer 20 25 jaar, tenger postuur, lengte 1.85 meter, donker blond kort achterover gekamd haar, droeg donkere jas en een spijkerbroek. De man, 74 jaar, heeft aangifte gedaan.

Akkrum: onder invloed
Woensdag omstreeks 01.00 uur werd op Oudeschouw een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 53-jarige inwoner van Irnsum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 610 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Woudsend: inbrekers aangehouden
Woensdag omstreeks 02.00 uur kwam er een melding binnen dat er werd ingebroken bij een bedrijf aan de Vosseleane. Bij het bedrijf had men roestvrij staal weggenomen en men was daarna weggereden in een personenauto. Door een gat in het hekwerk te knippen, was men op het bedrijfsterrein gekomen. De auto werd op de Rondweg in Sneek gesignaleerd en aan de kant gezet. De twee inzittenden, 34 en 22 jaar, beiden uit Sneek, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. In de auto werden 4 roestvrijstalen platen aangetroffen, die afkomstig waren van het bedrijf in Woudsend. De verdachten zijn ingesloten.

Drachten: autobrand
Woensdag omstreeks 00.40 uur werd gemeld dat achter een woning de Geelgorsstraat een personenauto in de brand zou staan. Ter plaatse bleek dat de personenauto in lichterlaaie stond. De reeds gewaarschuwde brandweer heeft het vuur geblust. De auto brandde volledig uit. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. De auto was eigendom van een 38-jarige inwoner van Drachten. De politie heeft de zaak in onderzoek

Oudehorne: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 21.50 uur reed een bestuurder van een personenauto over de Buitenweg in de richting van de kruising met het Sevenaerpad. Op deze kruising verleende de bestuurder, een 23-jarige inwoner van Oudehorne, geen voorrang aan de bestuurder van een bromfiets, die over het Sevenaerpad, deze kruising naderde. De bromfietsbestuurder, een 16-jarige inwoner van Oudehorne, werd met vermoedelijk gekneusde of gebroken ribben overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...