Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mansell crasht op circuit Donington Park

Datum nieuwsfeit: 22-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Jos Verstappen Info Page
Zoek soortgelijke berichten
Mansell crasht

Nigel Mansell ging gisteren wel heel erg realistisch te werk toen hij zwaar crashte met een European Minardi tweezitter op het circuit van Donington Park. De 48-jarige ex wereldkampioen was de chauffeur van zakenman Frost die 135.000 gulden had betaald (de opbrengst gaat naar een goed doel) om de sensatie te mogen proeven van het meerijden in een Formule 1 auto.

De exacte toedracht van het ongeval -waarbij niemand gewond raakte- is onduidelijk maar Mansell zou een andere auto geraakt hebben. "Eén ding is zeker, het leek net op een echt race incident", was het commentaar van Mansell die met een geschat inkomen van 30.000 gulden per keer de bestbetaalde chauffeur ter wereld moet zijn.

Minardi eigenaar Paul Stoddard was terecht bezorgd over wat er gebeurde. "Gelukkig raakte niemand gewond en is het een bewijs hoe sterk de huidige Formule 1 auto's zijn." Het ongeluk gebeurde tijdens een geënsceneerde race waarin Alex Yoong en Tarso Marques ook reden.

©2001 www.verstappen.nl, all rights reserved

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie