Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten districten stad

Datum nieuwsfeit: 22-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-08-2001

Politieberichten districten Stad, 09.30 uur
Verdachte inbraak aangehouden

UTRECHT Op dinsdagochtend heeft de politie een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van het inbreken in een woning op de Bilderdijkstraat.

De politie ontving de melding dat er een verdachte man zich verdacht ophield bij diverse woningen. Op grond van het gegeven signalement werd de verdachte aangetroffen en aangehouden.

Uit onderzoek aan het bureau bleek de man diverse waardevolle goederen in zijn zakken en onder zijn kleding te hebben verstopt. De man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Verdachte auto-inbraak aangehouden

UTRECHT Op woensdagnacht heeft de politie rond half een, een 18-jarige verdachte uit Almere aangehouden op verdenking van het plegen van een auto-inbraak.

Tijdens een surveillance zagen agenten op het Domplein een personenauto met hoge snelheid rijden. Na een korte achtervolging via de Servetstraat, Zadelstraat en de Mariaplaats. Hier werd een stopteken gegeven waarna de auto stilhield. Vervolgens stapten vier personen uit de auto en gingen er te voet vandoor. Na een korte zoekactie werd in een tuin op de Mariaplaats door de agenten een verdachte aangetroffen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Verdachte heling aangehouden

UTRECHT - Een 19-jarige man uit Nieuwegein is op dinsdagavond op de Faustdreef aangehouden op verdenking van heling.

De politie was naar de verdachte gezonden voor een melding van een vechtpartij tussen de verdachte en een andere man. Ter plaatse bleek de verdachte tegen de andere man geen aangifte te willen doen. Hij wilde wegrijden in zijn auto toen de agenten een sterke alcohollucht roken. Bij een blaastest bleek de man onder invloed van alcohol.

Hierop werd de man gevraagd zijn auto te parkeren en zag de politie diverse zakken met gelabelde kleding en kledinghangers liggen. Daarop werd de man aangehouden op verdenking van heling. Zijn auto is overgebracht naar het bureau. In de auto werd eveneens een mes, een imitiatie-vuurwapen en softdrugs aangetroffen.

Verdachte beroving aangehouden

UTRECHT Op de Oudegracht is gisteravond rond half acht een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van beroving. De politie ontving een melding dat een 32-jarige vrouw uit Utrecht op de Geertekerkhof van haar portemonnee was beroofd door twee mannen. Met diverse agenten werd in de omgeving van de Oudegracht gezocht. Diverse getuigen meldden zich bij de politie. Een getuige had een van de berovers achtervolgd, maar niet meer kunnen achterhalen. Uiteindelijk kreeg de politie een tip van een getuige dat de verdachten gezien waren in een horecagelegenheid.

Hier werden op grond van het signalement twee verdachten aangehouden. Een man werd niet door getuigen herkend en kon zijn weg weer vervolgen. De 26-jarige man werd herkend en aangehouden. Later werd ook een 31-jarige man uit Utrecht op een terras aan de Oudegracht aangehouden. Na onderzoek bleek deze man niets met de overval te maken hebben gehad. Hij werd weer in vrijheid gesteld.

De 26-jarige verdachte is in verzekering gesteld.

Verdachte beroving aangehouden
UTRECHT Gisteravond heeft de politie met de hulp van getuigen een 18-jarige berover aangehouden. Een heldhaftige getuige wist tijdens de beroving te voorkomen dat de daders er met de buit vandoor gingen.

Op dinsdagmiddag werd rond half zes een 29-jarige vrouw uit Aalten beroofd op de Vliegend Hertlaan. De vrouw was net in haar auto gestapt en had een tas en laptop op de bijrijdersplaats gezet toen de portierruit werd ingeslagen door twee mannen op een scooter. Daarop werd de tas door de berovers weggenomen, maar de vrouw kon de diefstal van de laptop voorkomen.

Een alerte getuige in een personenwagen parkeerde zijn auto midden op de weg zodat de vlucht van de twee verdachten werd verhinderd. De scooter reed tegen de auto en de daders kwamen ten val. Deze krabbelden echter snel weer op en gingen er met beschadigde scooter maar zonder tas vandoor.

Terwijl de vrouw met een collega naar het bureau reed om aangifte te doen, zagen zij op de Vasco Da Gammalaan de betreffende scooter staan. Daarbij stonden vier mannen. De politie werd onmiddellijk gebeld die de 18-jarige verdachte uit Utrecht op de scooter aanhield. De verdachte is in verzekering gesteld.

Zoekactie verdachten auto-inbraak
UTRECHT Op dinsdagochtend heeft de politie met diverse politievoertuigen en een politiehelicopter - die toevallig in de buurt vloog - gezocht naar twee verdachten van een auto-inbraak. De verdachten werden niet meer aangetroffen.

Surveillerende agenten reden op de atoomweg toen zij de melding ontvingen dat op de hoek Nucleonenweg/Reactorweg werd ingebroken in een voertuig. Op dat moment zag de politie twee mannen op een scooter hard wegrijden. Om de mannen te controleren gingen de agenten achter het tweetal aan. Deze gingen er vandoor maar gingen tijdens de vlucht onderuit met de scooter. Daarop werd de achtervolging te voet ingezet.

Omdat de verdachten zich mogelijk nog in de omgeving ophielden werden diverse extra voertuigen van de politie gevraagd om de zoekactie te ondersteunen. Een helicopter verleende assistentie vanuit de lucht. De verdachten werden echter niet meer aangetroffen. De achtergelaten scooter is in beslag genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie