Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ook Verenigde Staten voeren computerrijbewijs in

Datum nieuwsfeit: 22-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


* Ook Verenigde Staten voeren computerrijbewijs in Ook Verenigde Staten voeren computerrijbewijs in

Het gebeurt niet vaak: een van oorsprong Europees idee wordt overgenomen door de Verenigde Staten. Op 20 juni jl. is ICDL-US van start gegaan. ICDL, de International Computer Driving Licence, is identiek aan het Europees Computer Rijbewijs. Door deze internationale standaardisatie kan iemand die met het ECDL-examen begonnen is in Nederland, dit afmaken in bijvoorbeeld Zweden, Zuid-Afrika of Zimbabwe.
Niet alleen Noord-Amerika is nu overtuigd van het nut van een computervaardigheidsbewijs. Argentinië is het eerste Zuid-Amerikaanse land dat met ICDL aan de slag gaat. Met Chili wordt nog onderhandeld en ook de andere landen zullen snel volgen.
Ook in het Verre Oosten blijft het aantal deelnemende landen groeien: the Hong Kong Computer Society heeft de licentie voor ICDL gekregen en is al operationeel.
Er is geen twijfel meer mogelijk: ECDL/ICDL is de wereldstandaard in het examineren en testen van basiscomputervaardigheid. Zie ook:
www.icdlus.com (VS)
www.ittqc.com/icdl.html (HK)
www.sadio.org.ar (Argentinië)


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie