Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Celstraf 24 maanden belager ex-echtgenote en schoonfamilie

Datum nieuwsfeit: 22-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank Assen24 maanden celstraf voor belager ex-echtgenote en schoonfamilie
Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 22-08-2001

De rechtbank te Assen heeft bij vonnis van 22 augustus 2001 een 37-jarige man veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf wegens onder meer een poging tot doodslag op zijn zwager en een poging tot zware mishandeling en belaging van zijn ex-echtgenote.

Verdachte heeft iedere betrokkenheid bij de tenlastegelegde feiten ontkend. Ter terechtzitting verklaarde verdachte dat zijn kinderen alles voor hem betekenen en dat hij zeer veel waarde hecht aan hun goede opvoeding. Hij kon zich niet verenigen met de wijze waarop zijn ex de verzorging en opvoeding van zijn kinderen ter hand nam. De problemen escaleerden op de avond van de vierde mei 2001.

De man, die reeds eerder is veroordeeld voor geweldsmisdrijven, werd voorts veroordeeld terzake poging tot zware mishandeling van de vriend van zijn ex-echtgenote en het voorhanden hebben van een op een vuurwapen gelijkende aansteker.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie