Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Niuwe Voorzitter College van Bestuur Hogeschool Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 22-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hogeschool van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Hogeschool van Amsterdam


Rob Scheerens nieuwe Voorzitter van College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam.

(22 augustus 2001)

Rob Scheerens De Raad van Toezicht van de Hogeschool van Amsterdam heeft Dr. R. (Rob) Scheerens per 1 november a.s. benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van de hogeschool.

De heer Scheerens (57 jaar) volgt Simon Korteweg op die, na 12 jaar leiding te hebben gegeven aan de hogeschool, aan het eind van het jaar zijn functie zal neerleggen.

De heer Scheerens is sinds 1991 directeur-aandeelhouder van Altus, een onderneming die instellingen voor gezondheidszorg en nieuwe private vormen van huisvesting en zorgverlening voor ouderen ontwikkelt, bouwt en exploiteert.

Daarvoor was hij van 1981 tot 1990 directeur van het Kontaktorgaan Landelijke Organisaties van Ziektekostenverzekeraars (KLOZ), directeur van het Research Instituut voor Toegepaste Psychologie aan de universiteit van Amsterdam en directeur van het Leids Universitair Kankercentrum.

Na een opleiding tot onderwijzer en leraar Nederlands studeerde de heer Scheerens onderwijspsychologie en bestuurskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam; in 1978 rondde hij aan deze universiteit zijn promotie af met een organisatiekundig onderzoek naar de relatie tussen technologie en structuur.

De Hogeschool van Amsterdam is één van de grootste instellingen voor hoger beroepsonderwijs in ons land. Aan de 21 instituten van de hogeschool waar ongeveer 80 verschillende opleidingen kunnen worden gevolgd studeren momenteel zo'n 19.000 studenten. De hogeschool wordt geleid door een driehoofdig College van Bestuur. De overige leden van het College zijn mevrouw Geri Bonhof en drs. Ron Bormans.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie