Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kleurenproefsysteem Imation & Xerox krijgt FedEC-certificaat

Datum nieuwsfeit: 22-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Kleurenproefsysteem van Imation en Xerox
krijgt FedEC-certificaat 'Graphic Art Contract Proof'

Schiphol-Rijk (Nederland), 22 augustus 2001 -- Onlangs is het 'Graphic Art Contract Proof' certificaat toegekend aan de Matchprint Professional Server van Imation voor de laserprinter/kopieermachine DocuColor 12 van Xerox. Eerder kreeg de Matchprint Professional Server het certificaat van volledige compatibiliteit met de kleurenstandaarden Pantone en SWOP. Ook werd enkele weken geleden door de Graphic Arts Technical Foundation aan hetzelfde systeem de prestigieuze GATF InterTech Technology Award toegekend. Deze onderscheiding beloont innovatieve en uitmuntende ontwikkelingen op het gebied van geavanceerde technieken in de grafische industrie. De GATF Award wordt dan ook erkend als een van de meest prestigieuze in de grafische industrie.

De Matchprint Professional Server is een professionele RIP (Raster Image Processing) die kleurcalibratie-software in combinatie met de laserprinter/kopieermachine DocuColor 12 van Xerox kleurenproeven van de hoogste kwaliteit ('contract proof quality') levert. De Matchprint Professional Server van Imation bestaat uit een DFE (Digital Front End), een in hardware uitgevoerde RIP (Raster Image Processor) waarmee de kleurentechnologie van Imation wordt geleverd, zodat in alle stadia van de productie snelle, accurate en consistente uitvoer mogelijk is. In combinatie met de Xerox DocuColor 12 kleurenprinter/kopieermachine en het speciale onder twee merknamen uitgebrachte Imation Matchprint- of Xerox Color Laser Proofing-papier, produceert de Matchprint Professional Server kleuren die Imation's industriestandaard Matchprint Color Proofing Systemen simuleren. Het systeem met de DocuColor 12 is de enige printer/kopieermachine waaraan het SWOP-certificaat is toegekend, wat benadrukt dat creatieve professionals hiermee kleurenproeven kunnen maken die voldoen aan industriestandaarden.

De Matchprint Professional Server is uitgerust met een krachtige 800 MHz-processor, heeft Windows NT als besturingssysteem en wordt aangesloten via het netwerk. Daardoor is het systeem breed inzetbaar en biedt het grote mogelijkheden voor automatisering en productiviteitsverbetering in de grafische productie. Door gebruik te maken van Adobe PostScript 3 kan de server driedimensionale afbeeldingen en vloeiend verlopende contouren maken. Dankzij de revolutionaire workflow-automatisering van de server kunnen ontwikkelaars sneller tot resultaten komen en de projecten efficiënter beheren. De gebruiker wordt niet lastig gevallen met ingewikkelde menu's, maar kan gebruik maken van op maat gesneden bestanden. Er kunnen opties worden ingesteld voor vaak voorkomende workflows, voor papierbevoorrading en voor bepaalde kleursimulatieprocessen, en er kunnen scripts worden toegevoegd voor extra functies. De server kan gelijktijdig spoolen, RIP-processen uitvoeren en afdrukken maken, wat de gebruiker tijdwinst en productiviteitsverbetering oplevert.

Imation
Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd een reeks producten en diensten voor de beeld- en informatieverwerkende industrie. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor beeldverwerking en gegevensopslag en is wereldmarktleider op het gebied van media voor gegevensopslag. Enkele bekende producten van Imation zijn de Travan minidata-tape, de 120MB SuperDisk-diskette, Rainbow, DryView en Matchprint. In 2000 bedroeg de omzet van Imation uit normale bedrijfsvoering 1,2 miljard dollar. In maart 2001 had Imation wereldwijd 4200 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota VS. Het Europese hoofdkwartier is gevestigd in Schiphol Rijk. Nadere informatie is te vinden op de bedrijfswebsite www.imation.com.

Xerox Corporation
Xerox Corporation is de toonaangevende leverancier van kleuren- en monochrome digitale printers, kopieerapparaten en documentverwerkingsapparatuur. Xerox levert ook producten, diensten, software en gebruiksmateriaal, zodat mensen thuis, op kantoor en in het bedrijfsleven in staat worden gesteld hun ideeën op papier en in digitale documenten vorm te geven en met anderen te delen. Meer informatie is te vinden op www.xerox.com.

Meer informatie:
Imation International B.V.
Color Technology Division
Pim Nijenhof
00 31 (20) 654 21 75
(pwnijenhof@imation.com)

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie