Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud zomernummer Voeding Nu

Datum nieuwsfeit: 22-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voedingscentrum
Juli / augustus 2001

In het zomernummer van Voeding Nu:

Recht op informatie
Connie Engelberts
Consumenten moeten als zij dat willen van producenten opheldering kunnen krijgen over de productiewijze en veiligheid van levensmiddelen. Zo'n recht zou in een nieuwe wet moeten worden verankerd. Dit advies boden negen deskundigen onlangs aan de minister van LNV aan.

Nieuwe mogelijkheden door nutrigenomics
Frans Kok, Evert Schouten
De tak van wetenschap die kennis over voeding en (menselijke) genen samenvoegt heet nutrigenomics. De auteurs bepreken de mogelijkheden en de beperkingen van deze richting in de voedingswetenschap. Dit is het eerste inleidende deel van een serie artikelen over nutrigenomics.

Vlees en dikkedarmkanker
Sandra Bausch-Goldbohm, Laura Voorrips, Griët Bos, Piet van den Brandt In wetenschappelijke kringen bestaat onzekerheid over het antwoord op de vraag of vleeseters nu wel of niet een verhoogd risico op darmkanker hebben. Volgens de nieuwste gegevens van de Nederlandse Cohortstudie naar voeding en kanker blijkt een mogelijk verband met de bereidingswijze van het vlees en de mate van lichamelijke activiteit.

Biotechnologie ter discussie
Fons Werrij
De commissie-Terlouw stimuleert het maatschappelijk debat over biotechnologie, waarvoor eind juni de aftrap plaatsvond. Enkele maanden eerder namen sprekers en debaters aan de Wageningen Universiteit en Research Centrum er een voorschot op. Ze bediscussieerden de Integrale Nota Biotechnologie waarover de politiek zich dit najaar buigt.

Smakelijk weten
Hans Kraak
In Museum Boerhaave in Leiden is deze zomer een expositie ingericht over het onderwerp eten en weten van 1750 tot 1950. Naast de vaste collectie van natuur- en geneeskundige stukken zijn er nu authentieke voorwerpen en prenten te zien over de conservering, kwaliteitsbewaking, bereiding, opdiening en de vertering van ons voedsel.

En verder:
Hoe ontbijten Nederlanders?

De historische ontwikkeling van de landbouwwetenschap Harro Maat

Transgene gewassen
Frans van Dam

Diabetes type 2 grootste risico van overgewicht Joke Hammink

Informatie over abonnementen
Vorige maand in Voeding Nu
Zie ook www.voedingnu.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie