Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 23-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Overval schoenenzaak
22-8-2001. Dinsdagmiddag rond sluitingstijd is een schoenenzaak aan het Buikslotermeerplein overvallen. De dader zag kans binnen te komen via de achterzijde. Hij bedreigde het aanwezige personeel met een mes en maakte geld buit.Insluipsters
22-8-2001. Een 78-jarige bewoonster van de Mercatorbuurt is zaterdagmiddag bestolen door twee insluipsters. De twee vrouwen belden aan en vroegen een stuk papier en een pen. Later wilden ze ook water hebben. Wat daarbij opviel was dat een van beiden de aandacht trok door een paar keer water over zich heen te gooien. De vrouwen zagen kans met dat gedrag de woning binnen te komen. Toen ze weg waren, bleken er spullen, waaronder een aantal bankpasjes, te zijn verdwenen. Dinsdagmiddag werd een 84-jarige bewoonster van de Rivierenbuurt bijna het slachtoffer van drie vrouwen die een glaasje water wilden hebben. Toen een buurvrouw langskwam, kozen de dames het hazenpad. Bij de bejaarde vrouw wordt niets vermist. Op een ander adres in de Rivierenbuurt meldde zich een man die zei dat hij een reparatie kwam verhelpen. Hij keek onder de kachel en in de meterkast. Voordat hij aan de slag ging, wilde hij 650 gulden hebben. De 83-jarige bewoonster ging daar niet op in en wees hem de deur.


Beschonken automobilist
20-08-01. Zondagochtend vroeg is op het Rembrandtplein een 45-jarige automobilist gearresteerd die veel te veel had gedronken. De chauffeur reed over de busbaan. Agenten zetten hem aan de kant en constateerden drankgebruik. Tijdens een ademanalyse kwam een score van 1.7 promille uit de bus. De Amsterdammer kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.
A10-west maandag klaar
24-08-2001. De A10-west is aanstaande vrijdag vanaf 21.00 uur geheel afgesloten voor al het verkeer. Dat geldt voor beide richtingen. Zaterdag om 18.00 uur gaat de Noord - Zuid richting weer open en kan men vanuit de Coentunnel weer gebruik maken van de A10-west, inclusief alle op- en afritten. Maandagochtend om 05.00 uur gaat ook de Zuid - Noord richting weer open. Ook alle afritten zijn dan weer bereikbaar. Daarmee worden de dertien weken van werkzaamheden aan de weg afgesloten.
Agressieve automobilist
20-08-01. Vrijdagmiddag is een 34-jarige automobilist gearresteerd die verkeersovertredingen pleegde op het Damrak en met de politie op de vuist ging. Een agent raakte licht gewond. De politie wilde de man aanspreken omdat hij over de vrije trambaan reed. Hij negeerde tot tweemaal toe een stopteken. Toen hij uiteindelijk wel stilstond, begon hij te vechten. Nadat hij was overmeesterd en in een politieauto was gezet, probeerde hij een ruit stuk te trappen. In de auto van de agressieve man is een wikkel harddrugs aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld en in de loop van zaterdag heengezonden.

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie