Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 23-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Donderdagochtend 23 augustus 2001
10:13 donderdag 23 augustus 2001

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 27 augustus 08.00 uur, telefoon 06 53 23 80 59

Hoogeveen, ongeval
Gisteravond reed een 54-jarige man uit Nijverdal over de A 28 ter hoogte van Hoogeveen vanuit de richting Assen. Voor hem reed de bestuurder van een rode personenauto die nogal langzaam en slingerend reed. Toen hij deze bestuurder inhaalde ging deze plotseling naar links waarna een aanrijding ontstond en de bestuurder uit Nijverdal tegen de vangrail tot stilstand kwam. De bestuurder van de rode personenauto stopte nog wel maar reed daarna weg in zuidelijke richting. De auto moest afgesleept worden, de bestuurder raakte niet gewond.

t Haantje, fietsongeval
Gisteravond reed een echtpaar op de fiets over de weg t Haantje toen uit een uitrit een man kwam fietsen. Daardoor moest het echtpaar plotseling remmen waarbij de vrouw ten val kwam. Deze 44-jarige vrouw uit Emmen werd met gezichtletsel naar het SZE overgebracht.

Assen, alcomobilist
Reed gisteravond een 43-jarige man uit Assen met zijn auto over de Kloosterveenrotonde. Controle wees een alcoholpromillage uit van 1,7.

Assen, woninginbraak
Werd gisteren overdag ingebroken in een woning aan de Bilderdijkstraat. De 30-jarige bewoner ontdekte gistermiddag bij thuiskomst dat men via een opengebroken raam aan de achterzijde van de woning was binnen gekomen waarna de tv, videorecorder en stereoset werden weggenomen. Ook werden vernielingen aangericht. De schade is onbekend.

Zuidlaren, vernielingen
Werden tijdens de afgelopen zomervakantie vernielingen aangericht bij het gebouw waarin het POTC van de politie is gevestigd aan de Randweg. Zeven lantaarnpalen werden vernield. Het schadebedrag is onbekend.

Emmen, alcomobilist
Getuigen zagen vannacht de bestuurder van een personenauto op de Minister Kanstraat tegen een betonnen blok reed. Hij zag kans de auto vrij te krijgen van het blok en reed verder waarna hij nogal slingerend verder reed. Hij kwam moeizaam de bochten door en moest soms achter uit tijden om de bocht opnieuw te nemen. Deze getuigen belden de politie en bleven de man volgen. Op de Laan van het Kinholt stopte hij bij de rotonde aan het eind van de straat en liet zich uit de auto vallen. Daar trof de politie hem aan. Hij weigerde mee te werken aan een blaasproef. Een bloedonderzoek moet eventueel uitwijzen hoeveel alcohol de man in het bloed had. De 43-jarige bestuurder uit Emmen werd voor verder onderzoek ingesloten nadat hij door een arts onderzocht was.

Vries, bromscooters over de A28.
Kwam gisteravond een melding van een getuige dat een aantal bromscooters over de A 28 reed tussen Vries en Assen. Deze vijf bestuurders werden in Assen aangetroffen Zij kregen een bekeuring van fl. 120,-. Eén van de bestuurders, een 24-jarige man uit Groningen, bleek na een blaastest een alcoholpromillage te hebben van 1,1.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie