Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede Kamerlid CDA Gerd Leers bezoekt Oost-Brabant

Datum nieuwsfeit: 23-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Aan redactie binnenland / economie / parlement

Kamer van Koophandel nodigt Kamerleden uit:

GERD LEERS BRENGT BEZOEK AAN OOST-BRABANT

Eindhoven 23 augustus 2001

Vandaag brengt Gerd Leers, Tweede Kamerlid CDA, een bezoek aan de regio Oost-Brabant. Tijdens dit bezoek, dat op initiatief van de Kamer van Koophandel Oost-Brabant plaatsvindt, zullen hem de problemen worden geschetst waarmee ondernemers in deze regio geconfronteerd worden. Hierbij gaat het om issues als het tekort aan bedrijventerreinen en de infrastructurele ontsluiting van diverse steden, maar ook zal worden ingegaan op de aansluiting van het onderwijs met de dagelijkse praktijk van het bedrijfsleven.

Kort voor het zomerreces heeft de Kamer van Koophandel Oost-Brabant diverse woordvoerders op het terrein van economische zaken uitgenodigd voor een werkbezoek aan de regio. Ben Pollmann, directeur van de Kamer, licht toe: Oost-Brabant is economisch gezien een snelgroeiende regio. Dat betekent dat het voorzieningenniveau op een zodanig peil moet blijven dat een gezond bedrijfsleven mogelijk is. Als regio zijn we daarvoor ook aangewezen op het beleid vanuit de landelijke politiek. Met de voorgestelde werkbezoeken hopen we Kamerleden te overtuigen dat niet alleen de Randstad als het economisch centrum van Nederland kan worden gezien maar zeker ook de regio Oost-Brabant. En dit moet vanzelfsprekend consequenties hebben voor de allocatie van financiële middelen en projecten op bijvoorbeeld infrastructureel niveau.

Programma

De heer Leers bezoekt vanochtend eerst de Kamer van Koophandel waar hij uitgebreid door de heren Hurks (voorzitter)en Pollmann wordt bijgepraat over de problemen waarmee het bedrijfsleven in de regio wordt geconfronteerd. Hierbij zullen vooral de thema s ruimte en infrastructuur aan de orde komen. Vervolgens zal een lunchbespreking volgen bij TNO Industries waarbij kennisoverdracht centraal zal staan: hoe kan de daar aanwezige kennis beter aansluiten bij de wensen van het bedrijfsleven.

Vervolgens zal de heer Leers autobusfabriek BOVA te Valkenswaard bezoeken; dit bedrijf is intensief betrokken bij de problematiek rond sanering van bedrijfsterreinen.

Vervolg

Naast het bezoek van de heer Leers staan ook nog enkele andere bezoeken van Kamerleden gepland. De Kamer van Koophandel hoopt hen in september te mogen begroeten. Ook zullen de Brabantse Kamerleden worden uitgenodigd voor de regiobijeenkomsten waarin de persoonlijke dialoog met de ondernemers centraal staat.

Pollmann: We willen graag dat Den Haag meer feeling krijgt met deze regio en door het organiseren van werkbezoeken als deze, willen we hiertoe een eerste stap zetten.

Voor meer informatie: Dorien van den Berg, hoofd communicatie, tel 040 - 2323256

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie