Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 23-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-08-2001

Politieberichten district Binnensticht, 9.25 uur
12e Margaret Saleminkloop

BILTHOVEN - Op vrijdag 31 augustus 2001 wordt door de Politie Regio Utrecht, district Binnensticht, de 12e Margaret Saleminkloop georganiseerd met deelnemers uit het hele land. Deze loop is ter nagedachtenis aan de op jeugdige leeftijd aan kanker overleden collega van de toenmalige Biltse politie, Margaret Salemink.

De opbrengst komt geheel ten goede aan het Koningin Wilhelminafonds van de Nederlandse Kankerbestrijding. Het in 10 jaar ingezamelde bedrag staat momenteel op ruim 90.000,-.

De wedstrijd wordt gehouden op een prachtig parcours en de start vindt plaats op:

Tijd: vrijdag 31 augustus a.s. om 14.00 uur.
Locatie: Sportcentrum Kees Boeke aan de Kees Boekelaan 3 te Bilthoven.

Er zijn drie categorieën:

- politiekampioenschappen dames/ heren 10 km; - open categorie voor dames/ heren 10 km; - prestatieloop voor dames en heren 5 of 10 km. Het parcours is niet geschikt voor spikes.

De start is om 14.00 uur bij het sportcentrum aan de Kees Boekelaan 3 in Bilthoven. Daar is voldoende parkeer- , kleed- en douchegelegenheid. Iedereen mag meedoen. Ook mensen die niet bij de politie werken. Het inschrijfgeld bedraagt fl. 12,50. Dat komt geheel ten goede aan de Nederlandse Kankerbestrijding. Iedere deelnemer ontvangt een fraaie loopherinnering. Giften zijn ook welkom op gironummer 303357 ten name van BPSOV, Postbus 514 Zeist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Gert-Jan van Meerten, Carla Eggens, Rinus Hendriks of Andre van Wijnbergen, district Binnensticht en/of Hugo Schenk, district Marco Polo. Tel: 0900-8844.

Snelheidscontrole

ZEIST De politie heeft woensdagochtend van kwart over negen tot half elf een snelheidscontrole gehouden op de Boulevard. Van de 790 gecontroleerde voertuigen reden er 53 harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid lag op 89 km per uur. Tevens kregen zeven bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de verplichte gordel.

Rijden onder invloed

DRIEBERGEN/RIJSENBURG In de nacht van woensdag op donderdag om kwart over twee zagen surveillerende agenten een voertuig rijden op de Enghweg. Toen de bestuurder de politie zag, begon hij harder te rijden. De agenten zetten de achtervolging in. Op de Groenhoek stapte de bestuurder uit de auto en rende het park in, waar de agenten hem konden aanhouden. De adem van de man, een 28-jarige inwoner van Driebergen, rook naar alcohol. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De test wees uit dat de man een alcoholpromillage van 1,55 in zijn lichaam had. Dat leverde hem een rijverbod van zeven uur op. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Container in brand

BUNNIK In de nacht van woensdag op donderdag om vier uur werd de politie gewaarschuwd voor een brandje in een container aan de Maatschapslaan. De ter plaatse gekomen brandweer heeft het brandje snel geblust. De oorzaak van de brand is onbekend en de politie heeft de zaak in onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie