Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV-bond wil belastingvrije kilometervergoeding verhogen

Datum nieuwsfeit: 23-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HOUT EN BOUWBOND CNV

CNV-bond: verhoog belastingvrije kilometervergoeding

De belastingvrije vergoeding voor zakelijke autokosten moet omhoog naar 75 cent per kilometer. De Hout- en Bouwbond CNV dringt daar op aan in een brief aan het kabinet.

Op dit moment mag een werkgever maximaal 60 cent per kilometer onbelast vergoeden. De bond krijgt veel klachten van leden die de kilometervergoeding te laag vinden. Zij worden daarin gesterkt door een onafhankelijke berekening van de ANWB.

Volgens de ANWB kost een vijfdeurs Opel Astra met benzinemotor ongeveer 75 cent per kilometer. Een diesel kost ongeveer 70 cent per kilometer. Voor een vergelijkbare auto betaal je min of meer hetzelfde. Uitgegaan is van een normaal gebruik, waarbij in vier jaar tijd in totaal 80.000 km is verreden.

Om tot een netto vergoeding te komen van 70 à 75 cent, moet de werkgever nu bruto zo'n 90 cent per kilometer vergoeden voor de benzine-auto of 80 cent voor de dieselversie. 'Werkgevers zijn hier in het algemeen niet toe bereid', aldus Gijs Wildeman, vice-voorzitter van de bond. 'De werknemer is het kind van de rekening. Hij draait op voor een deel van de autokosten die hij maakt voor zijn baas.'

De Hout- en Bouwbond CNV vindt dit niet terecht en pleit daarom bij het kabinet voor verhoging van de belastingvrije vergoeding naar 75 cent per kilometer. 'Als het kabinet hier niet toe bereid is, zullen we de kosten op een andere manier moeten compenseren, bijvoorbeeld door middel van een hogere looneis', aldus Wildeman.

Voor nadere informatie:
Johan Slok, 030 - 6597769 of 06 - 53642713.

Odijk, 21 augustus 2001.

23 aug 01 14:19

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie