Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Friesland voert Jiskefetacties uit

Datum nieuwsfeit: 23-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 23-08-2001
Politieberichten van 23/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: inbreker aangehouden
Woensdag omstreeks 18.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Esdoornstraat. De voordeur werd geforceerd. De woning is met de kapperszaak verbonden. Uit de kapperszaak werd shampoo weggenomen, die in de zaak werd teruggevonden. Voor zover nu is na te gaan, werd er niets weggenomen. De eigenaar, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. Door getuigen werd een signalement doorgegeven en aan de hand van dit signalement kon de verdachte, een 37-jarige inwoner van Assen, omstreeks 22.15 uur in de Sleedoornstraat worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Grou: mishandeling
Donderdag omstreeks 02.00 uur kwam er een melding binnen dat er gevochten zou worden bij het postkantoor aan de Parkstraat. Ter plaatse bleek dat de vechtpartij al was afgelopen. Een 26-jarige inwoner van Terkaple was door verschillende inwoners van Grou aangevallen. Hij werd geschopt en geslagen. De man heeft aangifte gedaan. De moeilijkheden waren reeds begonnen bij de schuimparty. De inwoner van Terkaple had met een groepje jongeren van de camping uit Terkaple de schuimparty bezocht. Tijdens het feest vielen enkele jeugdige Grouwster de groep lastig en waren duidelijk uit op ruzie. De mensen van de camping zijn de ruzie uit de weg gegaan en zijn weggelopen. Bij het postkantoor werden zij plotseling aangevallen. Door de portiers van de horecagelegenheid, waar de schuimparty werd gehouden, werden twee verdachten, 19 en 17 jaar, beiden uit Grou, aangehouden. De verdachten werden aan de politie overgedragen, die hierop de verdachten overbracht naar het bureau. De verdachten werden ingesloten. Zij zijn in de loop van vandaag gehoord en teen hen is proces-verbaal opgemaakt en ze zijn daarna in vrijheid gesteld.

Friesland: actie Jiskefet
Afgelopen week werd in de gemeenten Tytsjerksteradiel, Dantumadeel, Achtkarspelen en Kollumerland en Nieuw Kruisland door het milieuhandhavingsteam van de politie een tweetal `Jiskefetacties` uitgevoerd. Hierbij werd gekeken of de bedrijven gevaarlijke afval samen met gewoon bedrijfsafval aanboden aan het inzamelingsbedrijf. In totaal werden in de gemeenten 13 bedrijven gecontroleerd. 7 bedrijven kregen een waarschuwing, terwijl tegen 5 bedrijven proces-verbaal werd opgemaakt. In het afval werden o.a. gevulde verfblikken, asbest, spuitbussen en vervuilde poetsdoeken met olie aangetroffen. Slechts één bedrijf bood het afval aan zonder gevaarlijke stoffen.

Heerenveen: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond aan de Kool van Heerensstraat. Het rechter voorportierraam werd vernield. Uit de auto werd een gsm weggenomen. De eigenaar, een 34-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak kantoor
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een kantoor aan de Boskreek. Men kwam het kantoor binnen door een Wc-raampje open te breken. Uit het kantoor werd een computer met twee toetsenborden weggenomen, alsmede een digitaal camera. Een medewerker, een 28-jarige inwoner van Langweer, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie