Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Thunderstore ondersteunt euroconversie Euro Inspector

Datum nieuwsfeit: 23-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

THUNDERSTORE BV

Thunderstore ondersteunt euroconversie middels Euro Inspector

Nederlands initiatief ondersteunt euroconversie middels X-Tra Secure Euro Inspector

' s-Hertogenbosch, 23 augustus 2001
ThunderStore, een Nederlands softwarehuis, gespecialiseerd in de ontwikkeling van beveiligingssoftware waarschuwt voor de zwakste schakel in de euroconversie: de mens

De meeste organisaties zijn druk bezig met het nemen van maatregelen voor de euroconversie in januari 2002. Volgens erkende analisten zullen veel organisaties, ondanks de goede voorbereidingen, te maken krijgen met enkele valkuilen doordat applicaties nog niet EURO proof zijn. Denk met name aan het MKB waar geen Document Management Systemen gebruikt worden en waar tevens veel mobiele gebruikers lokaal werken. Daarnaast zijn gebruikers nog niet gewend aan het omgaan met de euro. Tevens wordt bij het nemen van maatregelen vaak vergeten dat deze genomen worden op centraal niveau en niet op het belangrijkste niveau; het niveau van de gebruiker van bedrijfsdata. Hij is degene die de conversie moet doorvoeren in bestaande en toekomstige documenten; het gaat hier dus om de discipline van de gebruiker. Dit is de zwakste schakel in de euroconversie.

ThunderStore introduceert het eerste eurovangnet voor deze valkuil met de Euro Inspector. De Euro Inspector ondersteunt bij de euroconversie en verplicht niet-euro-geconverteerde documenten als nog te voorzien van de wettelijke eurovermelding. De automatische euro- inspectie helpt de gebruiker mee te werken aan dit noodzakelijk en onvermijdelijk bedrijfsproces. Met de Euro Inspector kan de euro conversie op een gecontroleerde en gestructureerde manier verlopen waarbij op lokale PC.s en op notebooks voorkomen kan worden dat niet-euro-geconverteerde documenten het bedrijf verlaten.

Over de Euro Inspector
De Euro Inspector kent twee fasen in de euroconversie. Allereerst de overbruggingsfase tussen 1 juli 2001 en 1 januari 2002. In deze fase bekrachtigt de Euro Inspector het gebruik van 2 valuta in documenten, zoals in de wet is voorgeschreven. Wanneer er bestanden worden benaderd waarin geen euro.s staan vermeld, maar bijvoorbeeld Nederlandse guldens, NLG of HFL, dan zal de Euro Inspector acties ondernemen. Acties kunnen zijn: melding op het scherm van de gebruiker dat de valuta aangepast dient te worden (standaard), versturen van een e-mail, eventueel met het betreffende bestand naar diegene die verantwoordelijk is voor de euroconversie, verplaatsen van het betreffende document naar een centrale quarantaine folder wanneer er valuta-aanpassingen gedaan moeten worden, toegang weigeren tot documenten waarin valuta nog niet veranderd is, etc.

Na 1 januari 2002 zorgt de Euro Inspector ervoor dat alleen de euro als valuta in documenten en bestanden toegang krijgen tot het bedrijfsproces. Documenten met andere voormalige Europese valuta vermelding worden als bovenstaand gealarmeerd en in quarantaine gezet.

Beide configuraties stellen de gebruiker in staat om documenten met verkeerde valuta aanduidingen te lokaliseren en de gebruikers te .dwingen. de juiste valuta te gebruiken.

Over ThunderStore
ThunderStore.s missie is het leveren van technologie die het mogelijk maakt de integriteit van applicaties en data te bewaken tegen alle dreigingen van binnenuit de organisatie. Dit gebeurt middels het monitoren, beheren en controleren van data- en applicatiegebruik van geautoriseerde gebruikers. ThunderStore.s oplossingen waarborgen de betrouwbaarheid, integriteit en toegankelijkheid van informatie en tegelijkertijd verkleint het de total cost of ownership. Het toetsen en beheren van datagebruik gaat met deze oplossingen verder dan bij authorisatie- en authenticatie producten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Maria Penedo Cumplido- marketing assistant
(maria@thunderstore.com)

ThunderStore BV
Havensingel 1
5211 TX .s Hertogenbosch
The Netherlands
Tel: +31 (0)73 6154860
Fax: +31 (0)73 6121830

23 aug 01 16:21

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie