Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Airshow Lelystad verplaatst naar 2002

Datum nieuwsfeit: 24-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht

Airshow Lelystad verplaatst naar 2002

De Airshow Lelystad, die dit jaar zou worden georganiseerd op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus, is verplaatst naar het laatste weekeind van augustus in het volgend jaar.

De organisatie heeft dit besloten nadat de burgemeester van Lelystad had laten weten de veiligheid tijdens de Airshow niet te kunnen garanderen, omdat er in hetzelfde weekend in de provincie Flevoland meer grote evenementen worden georganiseerd. Ook in de weekeinden voor en na 24/25 augustus bleken er in de provincie andere grote evenementen plaats te vinden. Het bestuur van de Stichting Airshow Lelystad heeft daarom als nieuwe data gekozen voor vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus 2002.

Het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome, een van de deelnemers in de Stichting Airshow Lelystad, hoopt dit jaar nog wel een kleiner evenement op de luchthaven Lelystad te organiseren. Op zaterdag 8 september 2001 wil het museum rond de Uiverdome, standplaats en expositieruimte van de historische Douglas DC-2 "Uiver" (die dit jaar weer vanaf 28 april t/m 4 november voor het publiek geopend zal zijn), een fly-in van historische vliegtuigen organiseren.

Tijdens dit evenement streeft de Aviodome ernaar de viermotorige Lockheed Constellation uit 1947, na de overtocht uit de Verenigde Staten, op de Luchthaven Lelystad te laten landen. Hiervoor is het welslagen van fondsenwervingsactie vanzelfsprekend een absolute voorwaarde. Iedereen die financieel wil bijdragen aan de Aviodome-actie "Connie's Comeback" en aan de komst van de Constellation naar Nederland, kan een machtigingskaart aanvragen via tel. 020 406 8000. Meer informatie over de actie, is te vinden op de internetsite www.aviodome.nl. Ook is het mogelijk om van deze site een machtigingskaart te downloaden of af te drukken.

Stichting Airshow Lelystad / Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol; Yvonne Russ / Peter F. A. vd Noort; 2 april 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie