Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Niet-westerse allochtonen tweemaal zo vaak een uitkering

Datum nieuwsfeit: 24-08-2001
Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek
Zoek soortgelijke berichten
CBS

Niet-westerse allochtonen tweemaal zo vaak een uitkering

Eind 1999 ontvingen anderhalf miljoen mensen in Nederland een bijstands-, werkloosheids- of arbeidsongeschiktheidsuitkering. Dit betekent dat een op de zeven mensen in de leeftijdsgroep van 15-64 jaar een uitkering heeft. Niet-westerse allochtonen hebben ongeveer tweemaal zo vaak een uitkering als autochtonen. Het verschil kan vrijwel geheel worden toegeschreven aan bijstandsuitkeringen. Niet-westerse allochtonen van de tweede generatie hebben minder vaak een uitkering dan allochtonen van de eerste generatie. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Kwart niet-westerse allochtonen heeft een uitkering Een op de acht autochtonen heeft een uitkering. Bij de niet-westerse ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie