Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Deel Provincialeweg in Hoorn krijgt nieuw asfalt

Datum nieuwsfeit: 24-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Nieuws

DEEL PROVINCIALEWEG KRIJGT NIEUW ASFALT

Als het weer het toelaat, wordt in het weekend van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus een deel van de Provincialeweg gefreesd en voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Het gaat om de zuidelijke en de noordelijke rijbaan tussen de afslag Berkhouterweg en de kruising met de Liornestraat en de Zwaagmergouw. Dit weggedeelte is die dagen afgesloten voor doorgaand verkeer.
Het is de eerste fase van onderhoudswerkzaamheden die moeten plaatsvinden; dit werk was al gepland voor juni, maar kon toen niet doorgaan door het ontbreken van het juiste materieel. De tweede fase is gepland voor 21 t/m 23 september.

Het werk begint bij de afslag Berkhouterweg. De afslag zelf blijft open voor het verkeer.
De aansluiting met het SOW-gebouw en de kruising met het Keern worden afgesloten voor autos, fietsers en voetgangers. De woningen aan het Keern direct ten noorden en ten zuiden van het kruispunt blijven bereikbaar. Het kruispunt Maelsonstraat-Van Aalstweg blijft open en wordt in de tweede fase meegenomen. Het kruispunt Liornestraat-Zwaagmergouw ligt buiten het werk en blijft volledig open voor alle verkeer.

WEEKEND LANG
Het werk brengt overlast met zich mee voor weggebruikers en omwonenden. Aangezien het wegdek op een groot aantal plaatsen wordt gefreesd zal er sprake zijn van geluidhinder. Om de overlast in tijd tot een minimum te beperken is ervoor gekozen het werk in één weekend aaneengesloten uit te voeren: van vrijdagavond om 20.00 uur tot zondagavond om 24.00 uur. Bij tegenslag door bijvoorbeeld slecht weer is er een uitloop tot uiterlijk maandagochtend 6.00 uur. In die periode zijn de wegvakken tussen de afslag met de Berkhouterweg en de aansluiting Van Aalstweg en het wegvak tussen de aansluiting Maelsonstraat en het kruispunt Liornestraat-Zwaagmergouw geheel afgesloten. De omleidingen zijn met borden aangegeven.

De bussen van Connexxion die over het Keern rijden, worden omgeleid via de Geldelozeweg, de Van Aalstweg, de Maelsonstraat en de Van Dedemstraat vice versa. De halte op het Keern direct ten noorden van de van Dedemstraat is dan buiten gebruik. De interliner die normaal de route Keern-A7 vice versa volgt, kiest een iets andere route, maar slaat geen haltes over.

Fietsers en voetgangers kunnen niet van en naar de binnenstad via het Keern en het kruispunt met de Provincialeweg. In verband met de werkzaamheden en met name ook de veiligheid voor werkers en weggebruikers is het kruispunt volledig afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de route Keern-Geldelozeweg-wijkpark Risdammerhout-tunnel Vredehofstraat en de Koepoortsweg vice versa.
Het kruispunt Van Aalstweg-Maelsonstraat blijft open als noord-zuidverbinding. Zo blijven het Run Shopping Centre en het ziekenhuis bereikbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie