Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meppel en Hoogeveen zoeken samen één brandweercommandant

Datum nieuwsfeit: 24-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoogeveen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente HoogeveenGezamenlijk persbericht met de gemeente Meppel

24 augustus 2001

Meppel en Hoogeveen zoeken samen één brandweercommandant

De gemeenten Meppel en Hoogeveen zijn van plan gezamenlijk één commandant te werven die de leiding krijgt over de brandweerkorpsen van de beide gemeenten.

De nieuwe commandant zal veertig procent van zijn tijd besteden aan het korps in Meppel en zestig procent aan dat van Hoogeveen. De aanstelling van een gezamenlijke commandant is efficiënt en heeft als voordeel dat de mogelijkheid ontstaat een hoog gekwalificeerd iemand aan te stellen, die zich vooral gaat bezighouden met de beleidsmatige aansturing van de beide korpsen.

Burgemeester Den Oudsten van Meppel en Urlings van Hoogeveen zijn overtuigd dat de brandweerzorg op langere termijn het best gewaarborgd blijft door een intensieve samenwerking tussen gemeenten. De aanstelling van een gezamenlijke commandant past uitstekend in deze gedachte.

De beide gemeenten streven ernaar de gezamenlijke commandant nog dit jaar aan te stellen. De huidige commandant van Hoogeveen, de heer H.Kruise, vertrekt per 1 november a.s. naar de gemeente Deventer en de brandweercommandant van Meppel, de heer A. Staal, heeft onlangs besloten terug te treden.

Naast de beleidsmatige aansturing van de beide korpsen zal de nieuwe commandant zich ook specifiek bezighouden met de integratie van de brandweer in de gemeentelijke organisaties en de verdere ontwikkeling van het beleid voor preventie, veiligheid en calamiteitenbestrijding in de gemeenten en in de regio. Dit betekent dat de plaatsvervangend commandanten van de beide korpsen, de heren H. van der Heijden in Hoogeveen en W. Alberts in Meppel, zich vooral zullen richten op de dagelijkse gang van zaken en het leiding geven aan de vrijwilligers.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie