Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruzie leidt tot vondst 735 XTC-pillen

Datum nieuwsfeit: 24-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Snelheidscontroles
24-08-01. De politie van wijkteam Ferdinand Bolstraat hield woensdag- en donderdagavond snelheidscontroles op de Amsteldijk. De agenten zetten de fotoradar in. In 614 gevallen reden pasanten te hard en volgt proces-verbaal. Tijdens de controles kwamen er ruim 9200 voertuigen voorbij. De hardrijders krijgen binnenkort bericht thuisgestuurd.
dinsdag hebben gezien dat op de N-201, bij het Amstelplein, een 24-08-01. De politie Amsterdam-Amstelland gaat een jaar lang autocriminaliteit. Gisteren startte een grootscheepse campagne tegen autokrakers onder de slogan Niets er in, niets er uit! Lege autos lopen veel minder risico op ongewenst bezoek. De politie investeert daarom niet alleen in het achterhalen van daders, maar wil met een gedragsverandering van de automobilist bereiken dat de slachtofferkans sterk daalt. Door folders e.d. worden automobilisten die de stad bezoeken, gewezen op de gevaren. De actie duur minstens tot december 2002. Inbraak in autos is een vorm van veel voorkomende criminaliteit. De schade die autokrakers achterlaten is vaak aanzienlijk. Ruiten gaan aan diggelen en portieren worden opengebroken. Soms bestaat de buit uit wat gereedschap of een autoradio, maar het komt ook voor dat dure pcs (laptops) verdwijnen. De daarmee gemoeide schade is meestal groter dan de prijs van de computer. Vaak verdwijnt met de pc ook belangrijke persoonlijke en zelfs bedrijfsinformatie. De meeste autos worden gekraakt omdat er spullen zichtbaar worden achtergelaten. Vandaar dat de politie zich ook inspant aan de voorkant van het probleem: een gedragsverandering van de automobilist. De politie gokt uiteraard niet alleen op gedragsverandering, maar zet het komende jaar ook diverse repressieve acties op touw. Met andere woorden het ouderwetse boevenvangen blijft een kernactiviteit. De aftrap van de campagne die is gericht op gedragsverandering, vond gisteren plaats in het Beatrixpark, alwaar een zeppelin werd opgelaten. Onder dit luchtvaartuig hangt een van grote afstand zichtbaar doek (acht bij vijf meter) met de tekst Niets er in, niets er uit. De tekst wordt ondersteund door een logo van een opengebroken auto met een autokraker. De zeppelin blijft nog tot en met zaterdag hangen. Als eerste uitingsvorm van de campagne krijgen automobilisten die vanaf de A-10 de afslag RAI nemen, vanaf de A-2 de Utrechtsebrug oprijden en die vanaf de A-10-Oost de Piet Heintunnel nemen, een folder met tips uitgereikt. De politie krijgt daarbij ondersteuning van medewerkers van de Dienst Stadstoezicht. Ook in de binnenstad en in de parkeergarages wordt gefolderd.
Ruzie leidt tot vondst xtc
24-08-01. Afgelopen woensdag zijn in een woning in Amsterdam-Oost een 26-jarige vrouw en een 28-jarige man aangehouden. De politie kwam ter plaatse om een relationele ruzie en vechtpartij op te lossen. Dit onderzoek leidde ook tot de vondst van 735 xtc-pillen in de woning. De verdachten zijn in verzekering gesteld en worden vandaag voorgeleid voor de officier van justitie.Niet fietsen in Leidsestraat
24-08-01. De politie van wijkteam Lijnbaansgracht gaat optreden tegen fietsers die door het voetgangersgebied van de Leidsestraat rijden. De agenten trekken niet direct hun bonboekje, maar gaan vanaf aanstaande maandag eerst waarschuwen. Om de campagne genaamd Stap af, of fiets om zo breed mogelijk bekendheid te geven, worden verschillende middelen ingezet. Zo krijgen de gewaarschuwde fietsers een flyer, zijn op de actie betrekking hebbende freecards in de horeca te vinden en passeren 300 stersports de lokale tv-zender AT-5. Wie het vanaf 10 september dan nog niet weet, krijgt een echte bon en moet 50 gulden betalen. Uiteraard mag men met de fiets aan de hand wel door de Leidsestraat. Tijdens de waarschuwingsperiode worden ook medewerkers van de Dienst Stadstoezicht ingezet. Als het op bonnenschrijven aankomt, verschijnen extra politiemensen in de Leidsestraat; onder andere van het OTB (Ondersteunings Team Binnenstad).


Man valt uit raam
24-08-01. Gisternacht is een 24-jarige Tsjech op de Prinsengracht uit een raam op de eerste verdieping gevallen. De man was onder invloed van softdrugs en alcohol. Hij is met een gebroken arm en nekklachten naar een ziekenhuis overgebracht.


Straatrover aangehouden
24-08-01. Vannacht heeft de politie op het Stationsplein een 36-jarige man aangehouden die kort daarvoor een straatroof wilde plegen. De verdachte vroeg het slachtoffer, een 20-jarige man, om twee gulden. Toen hij zag dat de man ook een tientje in zijn knip had zitten, wilde hij dat ook hebben. Op dat verzoek ging het slachtoffer niet in. Daarop dreigde de verdachte hem in elkaar te slaan. Hij wekte de indruk gewapend te zijn. Het slachtoffer wist te ontkomen en belde met zijn mobiel direct het alarmnummer 112. Agenten zochten de omgeving af, traceerden de verdachte en arresteerden hem.

Lidocaïne in beslag
24-08-01. De politie van wijkteam Raampoort heeft, in samenwerking met de Inspectie Gezondheidszorg, vorige week ruim 200 kilo lidocaïne in beslag genomen. Het gaat om een overtreding van de Wet op de Geneesmiddelenvoorziening. De partij is geconfisqueerd bij een winkel in de Haarlemmerbuurt, waar het in verschillende vormen aanwezig was (in blokken, poeder en verpakt in zakjes van 100 en 5 gram). Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De zaak kwam aan het rollen toen bij de buurtregisseur klachten binnenkwamen van buurtbewoners. Het bleek dat verkopers van nepdrugs veelvuldig de zaak aandeden en voor overlast zorgden. Onderzoek wees uit dat ze bij de betreffende winkel lidocaïne inkochten. Aan de hand van dit gegeven kwam het tot optreden in samenwerking met de Inspectie Gezondheidszorg.


Acht arrestaties overvallen
24-08-2001. De afgelopen weken zijn acht arrestaties verricht in een onderzoek naar gewapende overvallen op zonnestudio's in Amsterdam-West. De verdachten worden ook verantwoordelijk gehouden voor een geval van carjacking en een straatroof. Het onderzoek staat onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam. De verdachten zijn tussen de 16 en 27 jaar oud en inmiddels voor de rechter commissaris geleid. Zes zitten in voorarrest. Het politieonderzoek is uitgevoerd door de recherche van bureau Meer en Vaart. De recherche van bureau Houtmankade leverde ook een bijdrage. De overvallen vonden plaats in de maanden juni en juli. De vijf zonnestudio's die het slachtoffer werden, zijn gesitueerd in Osdorp, Nieuw-Sloten, Slotervaart en in de Bos en Lommerbuurt. Een sigarenzaak op het Abraham Staalmanplein kreeg ook met een overval te maken. De groep opereerde in wisselende samenstelling en trad meestal op met vier personen. Er is telkens geld buitgemaakt door personeel met een vuurwapen en/of een groot mes te bedreigen. Gelukkig vielen er geen gewonden. De overvallen hadden behoorlijk wat impact op de slachtoffers. Een aantal van de verdachten pleegde ook een geval van carjacking. Twee werknemers van een witgoedbedrijf waren op de Hoogheemraadweg de weg kwijt en keken wat rond. De verdachten reden met een auto achter hen. De werknemers werden bedreigd en uit hun bestelbus getrokken. De verdachten gingen er met de bus en het geld van de slachtoffers vandoor. De bestelauto is later uitgebrand aangetroffen in de buurt van de Osdorperweg. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling toen op 24 juli een arrestatie plaatsvond in het onderzoek naar de overval op een zonnestudio in de Bos en Lommerbuurt. De overige verdachten zijn de eerste twee weken van augustus gearresteerd. Vijf hebben inmiddels een bekentenis afgelegd. Er is beslag gelegd op een auto, twee vuurwapens (waaronder een verboden nepwapen), een groot vleesmes en bivakmutsen.


Steekincident
24-08-01.Donderdagavond heeft de politie in een woning in Zuidoost (G-buurt) een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een paar uur eerder op Ganzenhoef een 47-jarige man in zijn gezicht te hebben gestoken. Voor zover bekend waren er problemen over een geldschuld. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht. De verdachte wordt vandaag voor de officier van justitie geleid.

Stoffelijk overschot
24-08-01. In de bosschages van de Platanenweg is gistermiddag een stoffelijk overschot aangetroffen. Volgens een eerste schatting heeft de dode er vermoedelijk al een paar weken gelegen. Het is onbekend of het om een man of vrouw gaat. Vanmiddag wordt sectie uitgevoerd. Tot nu toe wijst niets op een misdrijf. Het stoffelijke overschot werd gevonden door medewerkers van een buurtveiligheidsorganisatie die op ronde waren.
24-08-2001. De A10-west is vanaf vanavond 21.00 uur geheel afgesloten voor al het verkeer. Dat geldt voor beide richtingen. Zaterdag om 18.00 uur gaat de Noord - Zuid richting weer open en kan men vanuit de Coentunnel weer gebruik maken van de A10-west, inclusief alle op- en afritten. Maandagochtend om 05.00 uur gaat ook de Zuid - Noord richting weer open. Ook alle afritten zijn dan weer bereikbaar.

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management
HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor...

GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening
GSMA: Nederlandse wet voor netneutraliteit botst met EU-verordening BRUSSEL -(BUSINESS WIRE)- De GSMA maakt zich ernstige zorgen om de herziene...