Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwemmende jongeren in gevaar op Kanaal Walcheren

Datum nieuwsfeit: 24-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zeeland

Zwemmende jongeren brengen zichzelf in gevaar op Kanaal door Walcheren

Het bedienend personeel van de sluizen en bruggen in het Kanaal door Walcheren ondervindt deze zomer veel hinder van jongeren die bij de halfhoge of Sloebrug in Vlissingen en bij de sluizen in Vlissingen en Veere zwemmen. Door hun activiteiten brengen de jongeren zichzelf in gevaar en bezorgen zij het bedienend personeel menig angstig moment. Hoewel het verboden is van de bruggen en de sluishoofden te duiken en te springen wordt dit veelvuldig gedaan. De jongeren doen dat vanaf plaatsen waar een toegangsverbod geldt.
De tieners, in leeftijd variërend van zon tien tot zestien jaar, hebben een grote voorkeur voor de tijdstippen, waarop de brug en de sluizen worden bediend. Dat is extra gevaarlijk doordat bij de sluizen dan stroming ontstaat. Bij de Sloebrug wordt nog gedoken en gesprongen als de brug weer wordt gesloten. De zwemmers lopen dan het risico op een juist passerend schip terecht te komen of als zij struikelen onder de brug bekneld te raken. Ook komt het voor dat de jongeren bij het opengaan aan de Sloebrug gaan hangen en zich vervolgens van grote hoogte in het water laten vallen. Op het moment dat zij aan de brug hangen, zijn zij voor het bedienend personeel niet te zien, wat de situatie nog gevaarlijker maakt.
Het personeel waarschuwt veelvuldig voor het gevaar, waarin de jongeren zich brengen. Zij doen dat vanaf de centrale post via de luidsprekers die op alle locaties beschikbaar zijn. Ook de politie te water en de regiopolitie Walcheren treden dikwijls op. Niettemin doen zich nog geregeld gevaarlijke situaties voor.

24 augustus 2001, mw. J.C. van Nieuwenhuijze, tel. 0118-631402, nr. 42/2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie