Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen verdere verzelfstandiging justitiele inrichtingen

Datum nieuwsfeit: 24-08-2001
Bron: Ministerie van Justitie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Justitie

24.08.01

Geen verdere verzelfstandiging gevangeniswezen
Er dient sprake te zijn van volledige ministeriële verantwoordelijkheid voor en democratische controle op de tenuitvoerlegging van vrijheidsbenemende straffen. Een verdere verzelfstandiging die zou leiden tot een niet hiërarchische relatie tussen het bestuursdepartement en de Dienst Justitiële Inrichtingen is hiermee niet verenigbaar. Dat is het standpunt van minister Korthals van Justitie op het rapport `Een zekere zelfstandigheid' dat vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd..

Het rapport `Een zekere zelfstandigheid; besturingsvormen en verzelfstandiging van DJI nader beschouwd' is het resultaat van een onderzoek naar de mogelijkheden van verdere ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie