Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministerraad akkoord met herindeling Zeeuws-Vlaanderen

Datum nieuwsfeit: 24-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerraad akkoord met gemeentelijke herindeling in Zeeuws-Vlaanderen

Een persbericht bij het onderwerp Gemeentelijke herindeling 24 augustus 2001
De ministerraad heeft op voorstel van minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingestemd met een wetsvoorstel tot gemeentelijke herindeling in Zeeuws-Vlaanderen. Het aantal gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen wordt teruggebracht van zeven naar drie. Voorgesteld wordt de gemeenten Sluis-Aardenburg en Oostburg, de gemeenten Axel, Sas van Gent en Terneuzen, en de gemeenten Hontenisse en Hulst samen te voegen tot drie nieuwe gemeenten. De beoogde ingangsdatum van de herindeling is voor alle samenvoegingen 1 januari 2003. Doel van het wetsvoorstel is onder meer ervoor te zorgen dat de landelijke gemeenten in deze regio beschikken over voldoende armslag om de komende decennia de benodigde basiskwaliteit te kunnen leveren.
Tevens heeft de ministerraad ingestemd met een wetsvoorstel tot verlenging van de zittingsduur van de raden van de gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen tot het najaar van 2002 om te voorkomen dat binnen een jaar tweemaal raadsverkiezingen gehouden moeten worden. Dit betekent dat de reguliere raadsverkiezingen van maart 2002 in deze gemeenten vervallen.
De ministerraad heeft ermee ingestemd dat de wetsvoorstellen voor advies aan de Raad van State zullen worden gezonden. De tekst van de wetsvoorstellen en van de adviezen van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie