Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fondsen Foster Parents Plan in Haïti juist besteed

Datum nieuwsfeit: 24-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents Nederland

Bezoekadres

Van Boshuizenstraat 12

1083 BA Amsterdam

CBF-KeurFondsen van Foster Parents Plan in Cité Soleil (Haïti) juist besteed

Amsterdam, 24 augustus 2001 - Aanstaande maandag zal Tweede Kamerlid mw M. de Boer een rapport presenteren over de activiteiten van Foster Parents Plan in de sloppenwijk Cité Soleil op Haïti. Het rapport weerlegt alle beschuldigingen en aantijgingen van advocaat B. Tomlow.

Advocaat B. Tomlow beschuldigde in mei 2000 Foster Parents Plan ervan miljoenen guldens van de donateurs in de sloppenwijk Cité Soleil te hebben verspild aan nutteloze en onrendabele projecten, die zonder samenwerking en overleg met de bewoners en andere organisaties zouden zijn uitgevoerd.

In het rapport worden alle beschuldigingen van advocaat Tomlow weerlegd:


* De geworven fondsen zijn op de juiste wijze besteed.
* Er zijn geen onregelmatigheden aangetroffen
* De administratie voldoet aan de eisen die daaraan worden gesteld.
* Het geld is besteed aan nuttige en zinvolle projecten.
* Er zijn geen bewijzen van fraude.

* Foster Parents Plan heeft intensief samengewerkt met lokale ontwikkelingsorganisaties.

* De activiteiten op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs hebben een positief effect gehad.

* Niet alle projecten hebben evenveel resultaat gehad, maar deze projecten kunnen worden geschaard onder de normale fouten die bij investeringen waar ook ter wereld worden gemaakt.

Het rapport is het resultaat van een onderzoek door een onafhankelijke commissie, onder voorzitterschap van Tweede Kamerlid mw. M. de Boer, en het onderzoeksbureau Consultants for Development Programmes (CDP) dat in opdracht van de commissie het daadwerkelijke onderzoek op Haïti heeft uitgevoerd.

Het rapport van de Commissie de Boer maakt bovenal duidelijk dat Foster Parents Plan/PLAN International in Cité Soleil onder extreem moeilijke omstandigheden heeft gewerkt. Als een van de weinige grote, internationale ontwikkelingsorganisaties heeft Foster Parents Plan/PLAN International de moed gehad om de kinderen en hun families in Cité Soleil hulp te bieden. Foster Parents Plan is dan ook met reden trots op de vele projecten die in Cité Soleil zijn gerealiseerd.

Maandag 27 augustus geeft Foster Parents Plan Nederland een uitgebreide reactie op het rapport van de Commissie de Boer.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie