Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twee Nederlandse atletiekkampioenschappen in Vught

Datum nieuwsfeit: 25-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 20 augustus 2001

Werper Erik Cadée drievoudig Brabants kampioen in Oosterhout Twee Nederlandse atletiekkampioenschappen in Vught

Atletiekvereniging Prins Hendrik Vught organiseert aanstaande zaterdag en zondag twee Nederlandse kampioenschappen op haar accommodatie aan de Koepelweg aldaar. Zaterdag en zondag vindt het NK meerkamp voor senioren en junioren A plaats, en op zondagmorgen het NK 20 kilometer snelwandelen voor mannen. Het Nederlands kampioenschap meerkamp bestaat uit een tienkamp met de belangrijkste atletiekonderdelen voor mannen. Naast de Nederlandse top zal er ook deelname zijn uit Canada. Deze atleten zullen buiten medediging meedoen. Verwacht wordt dat er interessante strijd zal zijn tussen Jurren Valkenburg, Remco van Veldhuizen en Rick Wassenaar. Bij de jongens A (18 - 19 jaar) zal Ludo van der Plaat uit Zoetermeer vooral de strijd aangaan met twee Canadese atleten. Bij de vrouwen is Frenke Bolt favoriet op de zevenkamp; bij de meisjes A zal meerkamptalent Yvonne Wisse haar eigen Nederlands juniorenrecord in haar laatste juniorenmeerkamp kunnen aanvallen. De tienkamp start zaterdag vanaf 10.30u, de zevenkamp vanaf 11.00u. Op zondag gaan de mannen om 10.00u van start, de vrouwen om 11.30u.

Zondagmorgen 26 augustus zal het Nederlands kampioenschap 20 kilometer snelwandelen voor mannen plaatsvinden. Marcel van Gemert en Pedro Huntjes zijn favoriet voor de titel die ze ieder Huntjes vorig jaar in Amsterdam opeistte. Het NK Snelwandelen start om 11.30u, en is net als het NK Meerkamp gratis toegangelijk.


* De Bossche junior Erik Cadée (17) van Prins Hendrik is zondag 19 augustus drievoudig Brabants kampioen op de werponderdelen. In Oosterhout kwam hij met de speerwerpen tot de beste afstand van het seizoen in Nederland. Met 59,55 metet verbeterde hij zichzelf zes meter. Op zijn hoofdonderdelen kogelstoten en speerwerpen werd hij gemakkelijk kampioen met afstanden 15,95 meter en 54,16 meter. Leeftijds- en clubgenote Fleur Ondersteijn uit Hedel werd Brabants kampioen op het verspringen.

EINDE BERICHT
NOOT VOOR DE REDACTIE (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie