Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Utrecht deelt boete uit voor belediging en verzet

Datum nieuwsfeit: 25-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-08-2001

Politieberichten stad Utrecht, 11.30 uur
Boete voor belediging en verzet

UTRECHT Een 33-jarige Utrechter heeft vrijdagavond een boete gekregen voor het plegen van verzet en belediging van een agent. Het incident vond plaats op de Gloriantdreef. Daar kreeg de man een bekeuring voor het feit dat hij zijn auto op het trottoir had geparkeerd. De Utrechter maakte zich daar kennelijk zo kwaad over dat hij de bon uit handen van de agente trok en deze in haar mond trachtte te proppen.

De Utrechter werd vervolgens aangehouden op verdenking van verzet en belediging. Daar de man zich agressief gedroeg, werd hij in de boeien geslagen en vervoerd naar het bureau. De man kreeg voor zijn gedrag een boete van 450 gulden.

Rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 24-jarige snorfietser uit Utrecht bekeurd voor het rijden onder invloed. Politiemensen zagen hem slingerend rijden over de Briljantlaan waarop de man werd gecontroleerd. Na een positieve blaastest op straat bleek op het bureau dat de man 2,3 promille alcohol in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vrijdagavond zagen politiemensen dat een 27-jarige automobilist uit Utrecht door een remactie bijna in de slip raakte op de kruising Berberdreef met de Oranjerievierendreef.
Volgens verklaring van de bestuurder had hij dit gedaan om de aandacht te trekken. Die aandacht kreeg hij en uit de controle kwam naar voren dat hij alcohol had genuttigd. Op het bureau bleek dat hij 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had.

Bovendien werd het rijbewijs ingevorderd. De man had in de afgelopen vijf jaar al drie keer eerder een proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed.

Vrijdagavond controleerde de politie op de Europalaan een 39-jarige bestuurder van een bestelbus uit Oosterhout. Daaruit bleek dat hij alcohol had gedronken. Na een positieve blaastest op straat bleek uit de ademanalyse op het bureau dat de man 1,7 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Ook moest de man nog een openstaande boete van 822 gulden betalen. Deze rekende hij meteen af.

Vrijdagavond raakte een 27-jarige automobilist uit Utrecht betrokken bij een aanrijding op de Jutfaseweg. Getuigen zagen dat de man bij het wegrijden tegen een geparkeerde auto was gebotst. Na de aanrijding reed hij echter gewoon weg. Getuigen reden de man achterna en namen hem mee terug vanaf zijn woning naar de plaats van het ongeval en meldde hun bevindingen aan de politie die ter plaatse kwam.

Toen de politie de bestuurder aansprak bleek sprake van alcoholgebruik. Na de eerste ademanalyse op het bureau weigerde de man verder alle medewerking. De beschadigde auto van de Utrechter werd weggetakeld. Het rijbewijs van de man was reeds ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en is ter ontnuchtering ingesloten.

Beroving van een tas

UTRECHT Een 48-jarige man uit Utrecht is vrijdagavond rond half elf op de Blauwkapelseweg van zijn tas met inhoud beroofd door personen op een scooter.

Op het moment dat de Utrechter uitstapte uit zijn auto en het trottoir opliep, zag hij twee scooters met daarop vier personen aan komen rijden. Vervolgens werd de tas uit zijn handen gerukt en verdween de ene scooter in de richting van de Gildestraat en de andere in de richting van de Bolehofestraat.

De politie vraagt mogelijke getuige(n) van deze beroving te bellen met het nummer 0900 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie