Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agressieve winkeldief aangehouden in Almere

Datum nieuwsfeit: 25-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 25-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Agressieve winkeldief aangehouden
ALMERE De politie hield vrijdagmiddag op het Stationsplein een 34-jarige man uit Almere voor winkeldiefstal en voor verzet tijdens zijn aanhouding. Toen de politieagenten de verdachte van het winkelpersoneel (die hem hadden aangehouden) wilden overnemen en aanhouden, verzette de man zich hevig. De verdachte gedroeg zich zeer agressief en wild. Door zijn verzet bij de aanhouding liepen drie agenten verwondingen op. Een agent is met letsel aan zijn ribben overgebracht naar het Flevoziekenhuis te Almere. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Te hard zonder helm en onder invloed
URK Een 31-jarige Urker is vrijdagnacht op het fietspad van de Urkerweg door de politie aangehouden voor het te hard, zonder helm en onder invloed rijden op zijn bromfiets. Een motoragent zag de Urker naast hem op het fietspad rijden met een hoge snelheid. De motoragent probeerde de aandacht van de Urker te krijgen, maar de bromfietser reageerde niet. Pas toen de agent naast hem kwam rijden en hem aantikte, stopte hij verbaasd. Toen hij van zijn scooter wilde stappen, viel hij met zijn scooter in de berm. De agent hielp de Urker overeind en liet hem door een andere agent per politieauto naar het bureau overbrengen. Bij de ademanalyse blies de verdachte 700 ug/l (1,59 promille). Hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Zijn bromfiets die voor technisch onderzoek meegenomen was naar het politiebureau, bleek op de rollentestbank 71 km/u te halen. De verdachte kreeg hiervoor en voor het niet dragen van een helm bekeuringen. Na verhoor is hij heengezonden.

Jazzfestival
ALMERE Vrijdagavond tijdens het Jazzfestival op de Grote Markt hield de politie toezicht. Het verliep rustig. Eén jongere is aangehouden voor baldadigheid.

Ongevallen
Motorrijder gewond
ALMERE Bij het verkeersplein Oosterdreef/Voorstraat raakte vrijdagavond een 19-jarige motorrijder uit Almere bij een kop-staartbotsing gewond. Hij reed over de Oosterdreef richting de Voorstraat en zag te laat dat de 28-jarige automobiliste uit Almere voor hem stopte voor het verkeersplein. Hij is met verwonding aan zijn been per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis te Almere. De motorfiets is afgesleept.

Auto in vaart
LELYSTAD Vrijdagavond kreeg de politie een melding van een auto in de berm van de A6 (westbaan). Ter plaatse zagen de agenten dat de auto op zijn kop in de vaart lag en dat de inzittenden (een 24-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Amsterdam) er al zelf uit waren gekomen. De 24-jarige bestuurder was in slaap gevallen waardoor de auto over de kop sloeg en in de vaart kwam. De inzittenden zijn voor controle door de GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis in Almere gebracht. De brandweer haalde de auto uit de vaart en de auto is weggesleept.

Snorfietser gewond
URK Vrijdagavond raakte een 16-jarige Urker op de Staartweg gewond toen hij met zijn snorfiets achter op de stilstaande snorfiets van zijn vriend (17-jarige Urker) botste en over de kop vloog. De jongen is met verwondingen aan zijn been per GGD-ambulance overgebracht naar het ziekenhuis (onbekend welk). Beide bestuurders reden over het fietspad in de richting van Tollebeek toen zij kort verblind werden door een wolk met muggen. Daardoor zag de 16-jarige niet dat zijn vriend wegens de muggenwolk gestopt was.

Aanhoudingen wegens alcohol
NAGELE Na een melding van een slingerende auto, hielden twee motoragenten vrijdagavond een 55-jarige automobiliste uit Amersfoort aan op de A6 in de richting van de Noordoostpolder voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de vrouw 275 ug/l (0,63 promille). Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en ze kreeg een rijverbod van één uur. Zij is na verhoor heengezonden.

EMMELOORD De politie hield vrijdagnacht een 29-jarige automobiliste uit Urk op de Urkerweg aan voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau was het resultaat van haar ademanalyse 355 ug/l (0,81 promille). De verdachte kreeg een rijverbod van drie uur. Na verhoor is zij heengezonden.

Inbraak autos
LELYSTAD Op en rond de Eaglelaan heeft een onbekende verdachte/hebben onbekende verdachten vrijdagnacht in drie verschillende autos ingebroken. De politie heeft s nachts naar eventuele verdachte(n) gezocht zonder resultaat.

Hooibrand
ALMERE De politie kreeg vrijdagnacht een melding van een hooibrand aan de Galjootweg. Ter plaatse bleek een grote berg hooi in brand te staan. De brandweer liet de berg gecontroleerd uitbranden. Er was geen gevaar voor derden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie