Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlands bobstartrecord voor gemengde teams

Datum nieuwsfeit: 25-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ERNST & YOUNG

Ritsma, Thomas, Jurg en Glas vestigen nieuw Nederlands record

NEDERLANDS BOBSTARTRECORD VOOR GEMENGDE TEAMS

Topschaatsers Rintje Ritsma en Annamarie Thomas hebben samen met bobsleetoppers Eline Jurg en Arend Glas vandaag tijdens de Ernst & Young Sportdag in Arnhem een nieuw Nederlands record op hun naam geschreven. Met een recordtijd van 5,70 seconde op een speciale startbaan van circa 70 meter vestigde het viertal het nationaal record 'bobstart voor gemengde teams'.

Het was de eerste keer dat de schaatstoppers Ritsma en Thomas uitkwamen in een team met Jurg en Glas, die gelden als de beste bobbers van ons land. Het Nederlands record voor mannenteams staat op 5,05 seconde. Toch wordt het nieuwe record door ingewijden, zeker voor een team met twee debutanten in de bobstartsport, als een 'scherpe tijd' beschouwd. De recordsporters maken deel uit van het Team Ernst & Young, een selectie van de nationale Olymische ploeg. Omdat Ernst & Young 'partner in sport' van het Nederlands Olympisch Team is, droeg ook de sportdag voor eigen medewerkers - met circa drieduizend deelnemers een van de grootste personeelsevenementen in ons land - een Olympisch tintje. Het nieuwe Nederlands bobstartrecord voor gemengde teams vormde het hoogtepunt van deze sportdag in Olympische sferen.

Einde berichtNoot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie