Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

's Werelds grootste groentenmozaïek najaarsfeesten Katwijk

Datum nieuwsfeit: 25-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Tijdens Najaarsfeesten Katwijk aan den Rijn
's Werelds Grootste Groentenmozaïek
en de veiling van de laatste Zanderijpeen

Katwijk aan den Rijn Het is weer feest in Katwijk aan den Rijn. De Najaarsfeesten zijn begonnen en iedereen maakt zich weer op voor een spectaculaire slotdag op zaterdag 25 augustus. Dit jaar gaat Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn in samenwerking met Groentebewerkingsbedrijf W. Heemskerk B.V. een nieuw record vestigen in de vorm van 's Werelds Grootste Groentenmozaïek. Daarnaast zal ook de laatste Zanderijpeen worden geveild die in de loop van de week wordt geoogst. Dit alles vindt plaats op het feestterrein in de Zanderij.

Ieder jaar tijdens de laatste week van augustus is het feest in Katwijk aan den Rijn. Dan worden de Najaarsfeesten gehouden die georganiseerd worden door Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn. Het is bijna een traditie geworden dat er in de feestweek iets bijzonders wordt georganiseerd in de vorm van een nieuw wereldrecord of iets anders spectaculairs. Zo werd bijvoorbeeld vorig jaar de grootste taart ter wereld gebakken en in voorgaande jaren werd al eens het grootste waterijsje ter wereld gemaakt of de langste polonaise gelopen. Een ieder kent misschien ook nog wel de ijsbaan midden in de zomer die vorig jaar nog eens werd opgebouwd voor het bezoek van koningin Beatrix aan Katwijk. Kortom er valt altijd wel wat te beleven in Katwijk aan den Rijn. Dit jaar wordt er tijdens de Najaarsfeesten teruggeblikt op het tuindersverleden van Katwijk aan den Rijn. Zo werd er vroeger veel groenten geteeld in de Zanderij. Tegenwoordig verrijst hier een nieuwe wijk voor een nieuwe generatie Katwijkers en de oranjevereniging vond het leuk idee om nog een keer terug te kijken naar hun tuindersachtergrond. Zo werd eerder dit jaar een stuk land bewerkt om nog een keer peen te laten groeien. De peen is nu klaar om geoogst worden, hetgeen op donderdagavond 23 augustus ook gaat gebeuren tijdens de peenkortwedstrijden. De laatste Zanderijpeen zal aanstaande zaterdag tijdens een groot feest bij de tenten worden afgemijnd. Moppentopper Jeroen Smits zal hierbij het woord voeren. Ook wordt er dit jaar weer een nieuw record gevestigd. Samen met Groentebewerkingsbedrijf W. Heemskerk B.V. in Rijnsburg wordt 's Werelds Grootste Groentenmozaïek gemaakt. Verschillende groenten worden op vrolijke wijze gearrangeerd tot een leuk geheel. De Groentenmozaïek is vanaf 10.00 uur te bezichtigen. Het afmijnen van de laatste Zanderijpeen en andere groenten vindt plaats vanaf 13.30 uur. Bezoekers van dit spektakel kunnen zich tevens gaan opmaken voor een grote verassing. Tegelijkertijd valt er nog genoeg te beleven op het feestterein bij het tunneltje bij de Nieuwe Duinweg. Zo is er de expositie Tuindersdorp met honderden oude foto's, worden er demonstratie met landbouwmachines en werktuigen georganiseerd en zijn er peenhakwedstrijden. Een vrolijke feestband zorgt voor de muzikale omlijsting. In het centrum van Katwijk aan den Rijn wordt ook onder meer de braderie gehouden, doen twaalf orkesten mee aan het Open Zuid-Hollandse Boerenblaaskapellenfestival en is er nog meer muzikaal vermaak in de vorm van het muziekfestival Oranjerock op het schoolplein van basisschool De Horizon aan de Mgr. Bekkersstraat. Kortom, er valt weer genoeg te beleven op zaterdag 25 augustus tijdens de Najaarsfeesten van Katwijk aan den Rijn

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie