Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Heideweekend in Botanische Tuinen van Universiteit Utrecht

Datum nieuwsfeit: 25-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Botanische Tuinen Universiteit Utrecht


Persberichten

Op deze pagina treft u de persberichten van de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht aan. Het tekst- en beeldmateriaal is rechtenvrij. Wilt u bij gebruik van beeldmateriaal de naam van de fotograaf vermelden?
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de voorlichter van de Botanische Tuinen, mw.drs. Akkie Joosse, tel. 030-2537787, e-mail (a.j.joosse@bio.uu.nl).


Heideweekend Von Gimborn Arboretum (Botanische Tuinen Universiteit Utrecht)

Na zomeren

Eind augustus is het Von Gimborn Arboretum weer getooid met de kleuren van bloeiende heide: de kleuren van de nazomer. Heide vormt met haar familieleden 25 en 26 augustus het decor van het tweejaarlijkse Heideweekend. Rondleidingen en een plantenmarkt maken het dit weekend extra de moeite waard een bezoekje aan het Arboretum in Doorn te brengen. Behalve de bekende heidesoorten zoals Struikheide en Dopheide zijn er in het Arboretum ook veel minder bekende soorten te vinden, zoals Ierse heide, met bloemen als kleine vaasjes. De Heidetuin in het Arboretum is oorspronkelijk aangelegd in de jaren dertig toen het park nog toebehoorde aan zijn naamgever, de heer Max von Gimborn. Sindsdien is de Heidetuin helemaal gerestaureerd en opnieuw ingericht.

Rondleidingen en (planten)markt

Wie wat meer over heide en het Arboretum wil weten, is van harte welkom tijdens de rondleidingen om 11.00 en 14.00 uur. Natuurlijk neemt de Heidetuin een belangrijke plaats in tijdens deze rondleidingen, maar ook de rest van het Arboretum komt tijdens de rondleidingen aan de orde. Er is een kleine markt met plantenverkoop en informatie.

Informatie
Het Arboretum vindt u aan de Vossensteinsesteeg 8 in Doorn (zijweg van de Driebergse Straatweg). In het weekeinde geopend van 10.00-16.00 uur. Bereikbaar met buslijn 50 of 55 vanaf station Driebergen. Toegangsprijs f. 3,-, kinderen tot 12 jaar gratis.


Avondje stappen in de Utrechtse Botanische Tuinen

Al jaren openen de Utrechtse Botanische Tuinen in de zomerperiode de eerste dinsdag van de maand in de avonduren hun poorten. Wegens groot succes zijn de Tuinen dit jaar van mei tot en met september zowel de eerste als de derde dinsdag van de maand `s avonds geopend.

U kunt de eerste dinsdag van de maanden mei t/m september (1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus en 4 september) zowel in de tuin in Utrecht (Fort Hoofddijk) als in Doorn (Von Gimborn Arboretum) meedoen aan een rondleiding. De rondleiding begint om 19.15 uur en duurt ongeveer een uur in Fort Hoofddijk en twee uur in het Von Gimborn Arboretum. Op Fort Hoofddijk kunt u na de wandeling nog even nagenieten met een kopje koffie op het terras of een bezoekje brengen aan de tuinwinkel. De Tuinen zijn vanaf 19.00 uur geopend en sluiten om 21.30 uur. Ook bezoekers die niet aan de wandeling willen deelnemen zijn van harte welkom.

Dit jaar zijn zowel Fort Hoofddijk als het Von Gimborn Arboretum voor het eerst ook de derde dinsdag van de maand van 19.00-21.30 uur geopend (15 mei, 19 juni, 17 juli, 21 augustus en 18 september). Er zijn dan geen rondleidingen door de tuin, maar op Fort Hoofddijk zijn er wel vaak extra activiteiten zoals rondleidingen langs de tentoonstelling `Kunst in de Fortgracht' (19 juni en 21 augustus) en een speciale rondleiding over avond- en nachtvlinders (17 juli). Op 5 juni is er een optreden van het universitaire koor Solatido. Bel voor de meest recente informatie 030-2535455.

Informatie
De toegang voor Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) bedraagt f. 7,50 voor volwassenen, f. 5,- voor houders van een pas65 en U-pas en f. 2,50 voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Een Museumjaarkaart is geldig.
Voor het Arboretum (Vossensteinsesteeg 8, Doorn) is de prijs f. 3,-. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Voor meer informatie: 030-2535455 of www.bio.uu.nl/botgard


......

2 april 2001

Opening De Vlinderhof Fort Hoofddijk
Astronauten en dorre blaadjes

Rupsen als ouderwetse astronauten en vlinders die hun uiterste best doen de rest van de wereld te laten geloven dat ze een dor blaadje zijn of een groot eng beest.Val van de ene verbazing in de andere tijdens een bezoek aan de nieuwe Vlinderhof van de Utrechtse Botanische Tuinen.

Tijdens het Openingsweekend (14 en 15 juli) staan o.a. een markt, rondleidingen en kinderactiviteiten op het programma.

Vredig samenzijn?
Planten zijn niet `alleen op de wereld', ze leven samen met andere planten en met vele dieren, en meestal lijken ze het onderspit te delven. Maar ze verdedigen zich op vele ingenieuze manieren tegen hun dierlijke belagers en werken er soms ook nauw mee samen. De Utrechtse Botanische Tuinen laten in De Vlinderhof zien hoe planten en dieren soms tot wederzijds genoegen met elkaar omgaan. Vlinders zijn aansprekende voorbeelden voor dit soort relaties. Natuurlijk eten de rupsen planten op, maar de vlinders helpen sommige planten weer een handje met hun voortplanting. Planten zorgen op hun beurt ook voor een schuilplaats en eten voor de vlinders.

Inheemse vlinders
In De Vlinderhof staan inheemse vlinders centraal. Dus geen exoten uit verre landen, maar vlinders die hier normaal kunnen leven. En daar is genoeg moois onder te vinden, zoals de prachtige Pijlstaartvlinders en natuurlijk de bekende Dagpauwoog en haar tegenhanger de Nachtpauwoog. De Vlinderhof bestaat uit een volière-achtige ruimte waar vijf landschaptypes nagemaakt zijn met een aangebouwde informatieruimte en is omringt door grasland met vlinderplanten. De opkweek gebeurd in een aparte ruimte.

Openingweekend
Tijdens het openingsweekend zijn er diverse activiteiten in en rond De Vlinderhof. Een verkoop- en informatiemarkt, rondleidingen door experts, een bezoekje aan de kweekruimtes, activiteiten voor kinderen en (onder voorbehoud) tips en trucs rondleidingen voor over vlinderfotografie.

Informatie
U vindt De Vlinderhof in Fort Hoofdijk. Botanische Tuinen Universiteit Utrecht (Budapestlaan 17, De Uithof, Utrecht). De Tuinen zijn dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur. De toegangsprijzen bedragen f. 7,50 voor volwassenen, f. 5,- voor houders van een Pas 65 en U-pas. Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen f. 2,50 en een MJK is geldig. De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijn 12 (halte Botanische Tuinen) en 11 (alleen op zaterdag). Voor meer informatie kunnen belangstellenden de informatietelefoon van de Tuinen bellen: 030-2535455 of de Web-pagina raadplegen: www.bio.uu.nl/botgard.Lentefeest Von Gimborn Arboretum

De maand mei staat in het Von Gimborn Arboretum in Doorn ook dit jaar weer in het teken van de bloeiende Rododendrons. Ook veel andere bomen en struiken staan volop in bloei en het Arboretum is daardoor echt in feesttooi. Het derde weekeinde van mei (19/20 mei) nemen onze gidsen u graag mee voor een uitgebreide wandeling langs deze voorjaarspracht.

Rondleidingen, puzzeltocht en informatiemarkt
Om 11.00 en 14.00 uur staan de rondleiders klaar om u mee te nemen voor een ontdekkingstocht van ca. twee uur langs de hoogtepunten van het Arboretum in voorjaarstooi.
Natuurlijk staan de Rododendrons op het programma met hun bijna onwerkelijke kleurenpracht en soms verrassende geur. Andere voorjaarsbloeiers zoals de Sneeuwklokjesboom en de Vaantjesboom komen eveneens aan de beurt.Voor de kinderen is een spannende puzzeltocht uitgezet met veel doe-activiteiten. Ook (groot)ouders mogen natuurlijk meelopen.Na de wandeling kunnen de bezoekers op het terras genieten van een kopje koffie met (hopelijk) een vleugje voorjaarszon of bij de informatie- en verkoopkraampjes rondneuzen.

Informatie
Het Von Gimborn Arboretum ligt aan de Vossensteinsesteeg 8 in Doorn (zijstraat van de Driebergsestraatweg). Het is bereikbaar met bus 50 en 51 van Connexxion (halte Stamerweg).
De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt f. 3,-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Het Arboretum is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 16.00 uur en in het weekeinde van 10.00 uur tot 17.00 uur (van 1 oktober - 1 mei tot 16.00 uur)

Voor meer informatie over de Botanische Tuinen: 030-2535455 of www.bio.uu.nl/botgardZadenweekend Botanische Tuinen

Zaden: een wonder van moeder natuur

Het blijft een klein wonder hoe uit zaden hele bomen te voorschijn komen.... Laat u tijdens het Zadenweekend van de Utrechtse Botanische Tuinen (24 en 25 Maart) inwijden in de geheimen van zaden, zaaien en plantenvermeerdering. U kunt bijzondere zaden kopen; uitleg over hoe en wanneer u moet zaaien krijgt u er meteen bij van de verschillende aanwezige experts. Een prima start voor het nieuwe tuinseizoen.

Heeft u ook zo'n last van Muur, Vroegeling en Zevenblad in de tuin? Tijdens dit weekend laten we u de (kiem)planten van deze notoire onkruiden zien, zodat u ze in eigen tuin tijdig kunt herkennen en met wortel en tak kunt uitroeien! En hoe zit dat eigenlijk met bollen, knollen en wortelstokken? Je stopt ze in de grond en er komen mooie planten uit, maar hoe werkt dat en wat is eigenlijk wat? Eenzaadlobbigen en tweezaadlobbigen, wat is het verschil? Bekijk de voorbeelden en u vergeet het nooit meer.

Zaden te kust en te keur
Tijdens het Zadenwekend zijn natuurlijk ook allerlei zaden te koop. Zaden van bijzondere planten uit de eigen collectie van de Tuinen, zaden van bijzondere rassen groenten en zaden van exotische planten uit verre streken. Niet alle zaden zijn even makkelijk tot kieming te brengen. Sommige zaden kiemen bijvoorbeeld alleen na een koudeperiode of moeten een nachtje in de week. Ook hierover vertellen we u graag meer.

Zaai-en-groei-wedstrijd
Alle bezoekers krijgen tijdens dit weekend zaden mee naar huis om zelf te zaaien. Tijdens het Oogstweekend dat de Tuinen in september organiseren keuren we het resultaat.
Er zijn verschillende mogelijkheden voor tuin- en niet tuinbezitters en kinderen krijgen hun zaden van een wel heel bijzonder plantje.

Informatie
Het Zadenweekend vindt plaats in het Kassencomplex van de Botanische Tuinen bij Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). De Tuinen zijn geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. De toegangsprijzen bedragen f. 7,50 voor volwassenen, f. 5,- voor houders van een Pas 65 en U-pas. Kinderen tot 12 jaar betalen f. 2,50 en een MJK is geldig. De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijn 12 (halte Botanische Tuinen) en 11 (alleen op zaterdag). Voor meer informatie kunnen belangstellenden de informatietelefoon van de Tuinen bellen: 030-2535455 of de Web-pagina raadplegen: www.bio.uu.nl/botgard.

Lente in de Botanische Tuinen

Paaspuzzeltocht

Dit jaar gaat de traditionele Paaspuzzeltocht (15/16 april) op Fort Hoofddijk (Utrechtse Botanische Tuinen) over zin en onzin rond het Paasfeest. Sommige planten zijn vroeger in verband gebracht met Pasen, maar waarom, dat weet niemand meer. Onderwerpen als paaseieren, paastakken, paasbloemen en ook de paashaas komen aan de orde. In het Von Gimborn Arboretum gaat de speurtocht traditioneel door het hele Arboretum. Overal zijn verhalen met weetjes en doe-activiteiten neergezet. Bekende en minder bekende activiteiten zoals boomhoogtes meten, geuren opsnuiven, afstanden schatten, bloemen bij elkaar zoeken en dergelijke maken allemaal deel uit van de speurtocht.

Op Fort Hoofddijk zijn er zijn twee versies van de speurtocht, één voor de kleintjes (vanaf 6 jaar) en één voor de wat grotere kinderen (tot 12 jaar). De speurtocht in het Von Gimborn Arboretum is vooral toegesneden op kinderen van 9-12 jaar.

Op beide locaties krijgen de kinderen na afloop een klein cadeautje..

Informatie
Zowel het Von Gimborn Arboretum (Vossensteinsesteeg 8, Doorn) als Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht) zijn eerste en tweede Paasdag geopend van 10.00-17.00 uur. De toegangsprijs voor het Arboretum is f. 3,-. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Voor Fort Hoofddijk is de toegangsprijs f. 7,50, f. 5,- met een 65+-kaart of U-pas en f. 2,50 voor kinderen van 3 tot 12 jaar. MJK is geldig.

Ook na het Paasweekeinde zijn de Tuinen dagelijks geopend. Fort Hoofddijk is geopend van 10.00-16.00 uur (van 1 mei-1 oktober tot 17.00 uur) . Het Von Gimborn Arboretum is op werkdagen van 8.30-16.00 uur geopend en in het weekend vanaf 10.00 uur (van 1 mei tot 1 oktober in het weekend tot 17.00 uur). Voor meer informatie bel 030-2535455 of kijk op www.bio.uu.nl/botgard

Opening nieuw publieksseizoen Fort Hoofddijk

Zelf aan de slag tijdens Orchideeënweekend Botanische Tuinen

De Botanische Tuinen luiden 2,3, en 4 maart op Fort Hoofddijk het nieuwe publieksseizoen in met een weekend in het teken van orchideeën: een prachtige show van bloeiende orchideeën, demonstraties en verkoop en natuurlijk de inmiddels beroemde Orchideeëndokters. Speciaal voor deze gelegenheid is het publiek van harte welkom in de Orchideeënkassen die normaal gesloten zijn. Bezoekers krijgen de gelegenheid zelf jonge orchideeën op te potten en mogen de planten daarna (gratis) mee naar huis nemen.

Orchideeën kweek je voor de bloemen, want zonder bloemen vinden veel mensen er maar niets aan. Daarom hebben de Botanische Tuinen ook dit jaar weer de Orchideeëndokters paraat om bezoekers te helpen hun orchideeën `aan de bloei' te krijgen. Lichtend voorbeeld is de orchideeënshow met vele soorten orchideeën in volle bloei.

Voor alle bezoekers hebben we ook dit jaar weer een kleine orchidee om mee naar huis te nemen. Voorzien van goede raad en tips van de Dokters zal het de meeste mensen zeker lukken deze Oncidium's in bloei te krijgen. En heeft u nog een Phalaenopsis van vorig jaar die zich niet zo lekker voelt? Gewoon meenemen en wij helpen u een handje de patiënt weer beter te krijgen.

Orchideeëncollectie
Tijdens deze drie dagen hebben de bezoekers ook de unieke kans de Orchideeën- en Bromeliacollectie van de Tuinen te bezichtigen. Deze collectie is slechts eenmaal per jaar tijdens het Orchideeënweekend toegankelijk voor het publiek.

Medewerkers van de Tuinen en de Orchideeënvereniging 't Gooi geven ook hier tekst en uitleg. Het is een mooie kans om eens een aantal bijzondere soorten bij elkaar te zien.

Er zijn bovendien diverse stands aanwezig met orchideeën, bromelia's, boeken, informatie over het zaaien en vermeerderen van orchideeën en 'hobby-stands' met orchideeënfoto's, -tekeningen, -postzegels en
-handwerken. Tijdens Ikebana-demonstraties worden speciaal orchideeënbloemen verwerkt.

Informatie
Het Orchideeënweekend vindt plaats in het Kassencomplex van de Botanische Tuinen bij Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). De Tuinen zijn geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. De toegangsprijzen bedragen f. 7,50 voor volwassenen, f. 5,- voor houders van een Pas 65 en U-pas. Kinderen tot 12 jaar betalen f. 2,50 en een MJK is geldig. De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijn 12 (halte Botanische Tuinen) en 11 (alleen op zaterdag). Voor meer informatie kunnen belangstellenden de informatietelefoon van de Tuinen bellen: 030-2535455 of de Web-pagina raadplegen: www.bio.uu.nl/botgard.

oncidium.jpg (261106 bytes) Oncidium 'White Flash'

Winterwandeling Von Gimborn Arboretum
Geureige winterwandeling

Winter en bloemen zijn nou niet direct een logische combinatie voor de meeste mensen. Toch zijn er ook in de winter veel bloemen te vinden als je weet waar je moet zoeken. En dat weten de gidsen in het Von Gimborn Arboretum. Ze laten u zondag 11 februari graag meegenieten van de winterbloeiers die het Arboretum rijk is.

Als u in de winter door het Arboretum loopt, kan het u overkomen dat u steeds een vlaag van een heerlijke geur opvangt. Alleen, waar die vandaan komt, is moeilijk te vinden. Tien tegen een dat het hier om een groepje Sarcococca gaat. Deze heestertjes verstoppen hun bloemen bijna onder het blad, maar hun geur is al van meters ver te ruiken. Ook zeer de moeite waard voor uw neus is het Meloenboompje en wat dacht u van de verschillende soorten Toverhazelaars die hun bloemenpracht op de nog kale takken tentoonstellen?

Kortom er is genoeg te zien en te beleven in de winter. Op 11 februari bent u van harte welkom om al dit moois onder begeleiding te bekijken en beruiken. Om 11.00 en 14.00 uur staan de gidsen voor u klaar bij de ingang van het Von Gimborn Arboretum in Doorn.
Natuurlijk bent u ook op andere dagen van harte welkom om op eigen gelegenheid op onderzoek uit te gaan.

Informatie

Het Arboretum vindt u aan de Vossensteinsesteeg 8 in Doorn (zijweg van de Driebergse Straatweg). In het weekeinde geopend van 10.00-16.00 uur. Bereikbaar met buslijn 50 of 55 vanaf station Driebergen. Toegangsprijs f. 3,-, kinderen tot 12 jaar gratis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...