Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sproeien chinees graniet kernwinkelgebied in Tilburg

Datum nieuwsfeit: 25-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

24-08-2001

Sproeien chinees graniet kernwinkelgebied

Met ingang van zaterdag 25 augustus wordt begonnen met het schoonsproeien of spoelen van de bestrating in het kernwinkelgebied. Dit is een van de maatregelen om de reiniging van de binnenstad te intensiveren.

Het sproeien van de bestrating gebeurt met een zogenaamde straatwasinstallatie en heeft als doel te voorkomen dat vuil zich aan het natuursteen hecht. Voor het spoelen wordt oppervlaktewater gebruikt waaraan een lichte milieuvriendelijke citroengeur is toegevoegd.

Het spoelen zal gemiddeld vier keer per week plaatsvinden. Afhankelijk van de noodzaak en het weer zal de frequentie nader worden bepaald. De kosten van het reinigen bedragen f 100.000,- per jaar. De werkzaamheden zullen altijd 's ochtends plaatsvinden, vanaf 7.00 uur, en worden uitgevoerd door de firma Helma. Het winkelend publiek en toeleveranciers zullen hiervan geen overlast ondervinden.

In het voorjaar van 2001 is besloten om de aanleg van chinees graniet in de binnenstad als moment aan te grijpen om de reiniging van het kernwinkelgebied te intensiveren. Dit houdt in dat er meerdere schoonmaakwerkzaamheden regulier uitgevoerd gaan worden. De drie hoofdpunten zijn:


- de inzet van de cleancar in het kernwinkelgebied;
- het spoelen van het chinees graniet;

- een aanvullend integraal schoonmaakpakket, zoals machinaal vegen, verwijderen olievlekken e.d.

De cleancar is al langere tijd actief in het kernwinkelgebied. Per 1 september zal deze bemand worden door een medewerker van de Diamantgroep. Tot die tijd werkt deze medewerker samen met de medewerker van de cleancar die dit in het verleden heeft gedaan.

Voor het integrale pakket van schoonmaakwerkzaamheden wordt momenteel een bestek gemaakt, waarin alle facetten van het schoonmaken beschreven worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie