Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Eemland noord

Datum nieuwsfeit: 26-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-08-2001
Persaberichten district Eemland noord, 11.55 uur

Rijden met lekke band

SOEST Surveillerende agenten zagen zaterdagavond rond half tien een auto over de Nieuweweg rijden waarvan de rechter achterband lek was. Toen zij de auto lieten stoppen en de bestuurder vroegen waarom hij door reed, gaf de 58-jarige man uit Soest aan dat hij niets in de gaten had gehad.

Toen de man bij een parkeerhaven uitstapte, bleek hij zeer onvast ter been en rook hij naar alcohol. Bij een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had (1,4 promille). Hierop werd hij aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Wildplassen onder valse naam

EEMNES Een 43-jarige inwoner uit Eemnes heeft zaterdagavond kwart over acht twee bekeuringen van de politie met een totale waarde van 280 gulden van de politie gekregen.

Agenten zagen de man op de Torenzicht op straat urineren. Toen de man hierop werd aangesproken en hem werd verteld dat hij hiervoor een bekeuring kreeg, gaf hij zijn naam op. Omdat deze niet bleek te kloppen en de man verder niets wilde vertellen werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar kwam zijn echte naam aan het licht.

De man ontving nu twee bekeuringen: een voor het wildplassen en een voor het opgeven van een valse naam.

Verkeersongeval met lestel

SOEST Een 90-jarige man uit Soest is zaterdagmiddag vijf over drie gewond geraakt nadat hij met zijn snorfiets werd aangereden door een 68-jarige automobilist uit dezelfde plaats.

De snorfietser reed over het verplichte fietspad van de Koningsweg en kwam vanuit de richting Belvedèreweg en reed richting t-splitsing met de Beckeringhstraat.

De automobilist reed over de Beckeringhstraat en reed richting t-splitsing met de Koningsweg. Hij wilde bij genoemde splitsing linksaf slaan en verleende hierbij geen voorrang aan de snorfietser. Een aanrijding was het gevolg. De 90-jarige man kwam hierbij ten val en moest met hoofdletsel worden overgebracht naar ziekenhuis Molendael.

De automobilist bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er is proces verbaal opgemaakt.

Onder invloed op de bromfiets

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Tijdens een controle lieten agenten in de nacht van zaterdag op zondag rond half twee op de Westsingel een 17-jarige bromfietser uit Eemdijk blazen. De jongen bleek 0,95 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

De jongen kreeg hiervoor een bekeuring. Omdat hij minderjarig is, zijn zijn ouders in kennis gesteld.

Agressieve man
BAARN Een nog onbekende man heeft zaterdagmiddag even na twee uur een bejaard echtpaar uit Maarssen mishandeld. De twee waren een dagje in Baarn en zaten op een bankje in het park aan de Wilhelminalaan wat te drinken.

Plotseling kwam een onbekende man en riep naar het echtpaar dat ze daar niet hoorden en weg moesten. Toen de 86-jarige man uit Maarssen zei dat ze bleven zitten duwde de onbekende man de 81-jarige vrouw van de bank. Ook gaf hij de 86-jarige man een duw die hierdoor ten val kwam en licht gewond raakte aan zijn hoofd en been.

Vervolgens ging de man er vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie