Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: vandalen aangehouden

Datum nieuwsfeit: 26-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-08-2001
Politiebericht Groningen
Zondag 26 augustus 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: vandalen aangehouden
Via een tip kon de politie zaterdagnacht twee 22-jarige Stadjers aanhouden die verdacht werden van het vernielen van een bushokje aan de Korreweg. De politie trof vlak na de vernieling beide mannen in de omgeving. Ze voldeden aan het opgegeven signalement. Ze zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Het bushokje is totaal vernield.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Noorddijkerweg in Groningen zijn vrijdagmiddag 9 automobilisten bekeurd voor te hard rijden . De hoogst genoteerde reed 74 km/u, terwijl ter plaatse 50 was toegestaan.

Wildplasser en bemoeial bekeurd
Een 27-jarige inwoner van Haren is zaterdagnacht bekeurd voor het urineren tegen een gevel van een bankgebouw aan de Grote Markt. Een 27-jarige Stadjer die zich nadrukkelijk negatief uitsprak over dit politieoptreden en zich ermee wilde bemoeien is aangehouden, omdat hij zich niet verwijderde op vordering van de politiemensen. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Wildervank: asielzoeker door het lint
Een 20-jarige asielzoeker uit Eexterveenschekanaal is zaterdagnacht aangehouden als verdachte van het mishandelen van twee inwoner van Wildervank (17 jaar) en een inwoner van Muntendam (21). Tevens zijn nog drie andere asielzoekers aangehouden. Zij waren erbij betrokken, maar het is nog niet bekend wat hun rol daarbij is geweest. De voorval gebeurde nadat de drie mishandelde knapen samen met anderen de groep asielzoekers trof op de Groen van Prinsterenlaan in Wildervank. Kennelijk is er over en weer wat tegen elkaar gezegd, waarbij de asielzoekers meenden dat er door de anderen werden uitgescholden voor hun huidskleur. Nadat ze de zaak min of meer onder elkaar hadden uitgepraat, verscheen plotseling de hoofdverdachte die met een scherp voorwerp op de groep instak. Hierdoor raakten de drie gewond. De drie hebben zich voor de verwondingen laten behandelen. De politie stelt een nader onderzoek in naar het voorval.

Zevenhuizen: 17-jarige aangehouden voor mishandeling Een 17-jarige knaap uit Haulerwijk is zaterdagnacht aangehouden omdat hij in de discotheek in Zevenhuizen een andere bezoeker in het gezicht had verwond.. Om een onduidelijke reden kregen een aantal bezoekers ruzie onder elkaar. Daarbij gooide de verdachte plotseling een glas in het gezicht van de andere bezoeker. Deze liep daarbij diverse verwondingen. Hij werd ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De inwoner van Haulerwijk is voor nader onderzoek ingesloten.

Opende: buurvrouw slaat raam in en verwond zichzelf ernstig Een 51-jarige inwoner van Opende verwondde zichzelf zaterdagnacht vrij ernstig toen ze met haar hand een raam insloeg van de voordeur van haar buren aan de Bensmastraat. De vrouw was dronken en de buren wilde haar er niet in hebben. Hierdoor werd ze kennelijk zo kwaad, dat ze het raam insloeg. Ze is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Oldekerk: fietser gewond op fietspad
Een 64-jarige inwoner van Oldekerk is zaterdagmiddag met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De man werd liggend onder zijn fiets door voorbijgangers op het fietspad aangetroffen langs de Eekebuursterweg in zijn woonplaats. Hij had een erg bloedende wond aan zijn hoofd en was nauwelijks aanspreekbaar. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog niet bekend hoe de man daar ten val is gekomen..

Tolbert: snelle bromfietser aangehouden
Een 24-jarige bromfietser uit Groningen is zaterdagmiddag aangehouden op de Holm bij Tolbert, nadat de politie constateerde, dat hij met ruim 90 km/u reed, terwijl hij maximaal 40 mocht rijden. Bovendien vertoonde betrokkene, overigens met nog enkele andere bromfietsers, gevaarlijk rijgedrag waardoor er enkele keren bijna een botsing ontstond met andere weggebruikers. De bromfiets is voor nader onderzoek aan het politiebureau gestald. De politie doet nog onderzoek naar de andere bromfietsers waar de verdachte onderdeel van uitmaakte.

Grootegast: vernielingen tennisbaan
Op het complex van de plaatselijke tennisvereniging in Grootegast aan De Noord, zijn van vrijdag op zaterdag diverse vernielingen gepleegd. Onbekenden hadden op het terras verschillende bier- of drankflessen stukgegooid en hadden bovendien aan de kantine vernielingen gepleegd aan het dak. Bovendien was een tafel stukgemaakt en de onderdelen ervan op het kunstgras gegooid, waardoor deze mat ook beschadigd was. De politie stelt een nader onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen met de politie in Leek, te bereiken onder telefoonnummer 0900-8844.

Stadskanaal: zakkenroller aangehouden
Een 29-jarige zakenroller uit Musselkanaal is zaterdagnacht aangehouden door personeel van een plaatselijke disco. De man werd aangewezen door een bezoeker die kort daarvoor van zijn portemonnee was beroofd. De politie nam de man over van het discopersoneel, waarbij bleek dat de man honderden guldens aan geld in zijn broekzakken had. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Appingedam: gewonde bij vechtpartij
Een 17-jarige jongen uit Delfzijl is zaterdagnacht gewond geraakt bij een vechtpartij op de Wijkstraat in Appingedam. Betrokkene kreeg ruzie met een aantal onbekende jongeren, waarbij hij enkele snijwonden in de nek opliep. Hij is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon direct daarna weer naar huis. De politie stelt een nader onderzoek in.

Oude Pekela: onbekende winkeldief laat zijn betaalde boodschappen achter
Een omgekeerde situatie bij een winkeldiefstal maakte een supermarkthouder in Oude Pekela zaterdag mee. Een onbekende klant rekende bij de kassa een groot aantal boodschappen af. Toen de caissière in de gaten kreeg, dat de man ook nog andere goederen had of nog even snel mee wilde nemen, sprak ze de man aan, die het vervolgens op een lopen zette. Daarbij liet hij alle goederen achter, ook die hij al had betaald. De totale waarde was ruim 500 gulden. De politie stelt een nader onderzoek in. Het vermoeden bestaat, dat een deel van de buit uit andere winkels is betrokken.

Alcohol
Zaterdagnacht zijn er in de provincie weer diverse steekproeven gehouden op het alcoholgebruik in het verkeer. In totaal liepen 5 bestuurders tegen de lamp. De hoogste score kwam op naam van een 42-jarige inwoner van Assen die op de Aweg in Musselkanaal werd aangetroffen met 1.2. promille. Op de Hoofdstraat in Hoogezand werd een 24-jarige bromfietser uit die plaats bekeurd voor 1.1. promille.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 ct/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie