Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberich Maastricht: Aanhouding winkeldief

Datum nieuwsfeit: 26-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-08-2001 Politiebericht district Maastricht
Zondag 26 augustus 2001

Maastricht - Aanhouding winkeldief

Zaterdagnamiddag, omstreeks 17.00 uur werd een 20 jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats in de Plankstraat aangehouden. De man had even te voren vanuit een zaak Achter het Vleeshuis twee leren rokken gestolen. Dit werd door de eigenaar gezien die vervolgens achter de vluchtende winkeldief aanging. In de Plankstraat wist de man samen met een getuige de dief in de kraag te vatten en op te houden tot de inmiddels gewaarschuwde politie kwam. De verdachte was nog in het bezit van de rokken en een jas die uit een andere zaak bleek te zijn gestolen.

Maastricht - Ongeval onder invloed

Op zondagochtend, omstreeks 3.00 uur reed een 41 jarige automobilist over de Statensingel richting Emmaplein. Vermoedelijk wegens een te hoge snelheid verloor hij op het Emmaplein de macht over het stuur reed tegen het trottoir en klapte tegen een verkeerspaal. Omdat de man naar alcohol rook werd door de arts een bloedproef genomen. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd.

Op de Burgemeester Henssingel in Valkenburg werd omstreeks 2.50 uur een 30 jarige automobilist uit Spaubeek gecontroleerd omdat hij met defecte verlichting reed. Bij de controle bleek de man alcohol te hebben genuttigd. Zijn promillage bedroeg 0.8 o/oo. Hem werd een transactie van 320 gulden aangeboden.

Valkenburg - Brandstichting

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 3.00 uur werd brand gemeld aan de Heunsbergerweg in Valkenburg. Ter plaatse bleek dat een frituur in brand stond. De brandweer had het uur snel onder controle. Uit een eerste onderzoek bleek dat het vuur aan de buitenzijde van de keet was ontstaan. De frituur raakte fiks beschadigd.

Maastricht - Aanhouding

Zondagochtend, omstreek 3.00 uur werd op de Markt een 33 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man had een handgemeen met zijn vrouw. Een omstander die daar een opmerking over maakte werd door de verdachte aangevlogen. Dit werd door de politie gezien waarna de verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau. De man was dronken en werd ter ontnuchtering ingesloten. Bij zijn fouillering werd een bolletje heroïne aangetroffen.

Maastricht - Bedreiging

Zaterdagavond, omstreeks 19.20 uur, werd een 19 jarige inwoner van Maastricht aangehouden wegens bedreiging. Dat gebeurde in de Aartshertogenstraat. De man had even te voren een woordenwisseling met een aantal personen gehad. Vervolgens bedreigde hij deze mensen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Dat bleek later een luchtdrukpistool te zijn. Hij werd voor het opmaken van proces verbaal overgebracht naar het hoofdbureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie