Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gekantelde vrachtwagen stremt verkeer A67 bij Hapert

Datum nieuwsfeit: 27-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 27-08-2001
3e Persbericht 27 augustus 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Fietser gewond
Op de kruising Karel de Grotelaan Tinelstraat is maandagmiddag rond 14.15 uur een 57-jarige fietser uit Eindhoven gewond geraakt toen hij in aanrijding kwam met het voertuig van een 36-jarige automobiliste uit Eindhoven. De vrouw reed over de Karel de Grotelaan en wilde linksaf slaan. Hierbij verleende zij geen voorrang aan de fietser die haar tegemoet kwam rijden over het fietspad. De fietser is met rugletsel overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Eindhoven: Inbrekers op heterdaad betrapt
Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan zijn maandagmiddag rond 13.45 uur drie inwoners van Amsterdam (17, 18 en 19 jaar) aangehouden. Het trio wordt verdacht van het stelen van een laptop en een notebook vanuit een gebouw aan de Wielen. Een 49-jarige medewerker uit Eindhoven zag opeens drie mannen uit zijn kamer komen. Toen hij vroeg wat ze in zijn kamer deden ontkenden zij in de ruimte te zijn geweest. Even later miste de medewerker zijn laptop en zijn notebook. Hij waarschuwde het beveiligingspersoneel van het gebouw. Zij konden de drie verdachten aanhouden en overdragen aan de politie. De gestolen spullen werden bij de verdachten aangetroffen. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte van bekrassen auto aangehouden Op de Dr. Poletlaan is maandagmiddag rond 13.00 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het bekrassen van een aldaar geparkeerde auto. Bij de verdachte werden twee messen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Kop staart botsing
Op de A2 is maandagmiddag rond 17.00 uur een 28-jarige automobilist uit Horst gewond geraakt. Het slachtoffer, dat vanuit Den Bosch in de richting van Valkenswaard reed, moest plotseling remmen. Een 49-jarige automobilist uit Valkenswaard, die achter hem reed, kon niet meer tijdig remmen en botste achter op zijn auto. De man uit Horst is met nekpijn overgebracht naar het St. Anna ziekenhuis.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf het Lodewijk Napoleonplein is tussen zondagavond 18.00 uur en maandagmiddag 12.00 uur een blauwe Citroën BX met het kenteken XJ-41-ZD gestolen.

Eindhoven: Vals paspoort
Na een achtervolging kon maandagochtend rond 10.15 uur op de Ledeganckstraat een 25-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden worden. Hij wordt verdacht van het proberen te verkrijgen van een sofi-nummer met een vals paspoort bij de Belastingdienst op de Karel de Grotelaan kort voor zijn aanhouding. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en wordt overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Eindhoven: Fietser met elkaar in botsing
Op de kruising Poemastraat Tijgerstraat zijn maandagavond rond 18.30 uur een 12-jarige fietser uit Eindhoven en een 70-jarige fietster uit Geldrop met elkaar in botsing gekomen. De jongen reed over de Poemastraat in de richting van de Tijgerstraat. Op de kruising sloeg hij links af en kwam in botsing met de 70-jarige vrouw die daar fietste. De vrouw is met hoofdletsel en schaafwonden overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Helmond: Hennepkwekerijen aangetroffen
De politie heeft maandag twee hennepkwekerijen aangetroffen. Eén in een woning aan het Mondriaanplantsoen. Hier werden op een zolder 275 hennepplanten aangetroffen. De tweede kwekerij werd aangetroffen in een pand aan de Johannes Bosboomstraat. Hier waren 225 planten aanwezig. De hennep en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaren van de kwekerijen.

Helmond: Biertap, fusten en partij drank gestolen Vanaf een bedrijfsterrein aan de Grasbeemd zijn tussen zondagmiddag 12.00 uur en maandagochtend 8.00 uur een biertap, zes fusten en een partij drank gestolen. De dader is op het terrein gekomen door een toegangspoort open te breken.

Helmond: Poging tot diefstal koran en gebedskleed Op de Blinkertsestraat is maandagmiddag rond 14.40 uur een 18-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot diefstal van twee boeken van de Koran en een gebedskleed uit een gebouw aan de Blinkertsestraat kort daarvoor. Een beheerder van het gebouw zag de verdachte tot tweemaal toe het gebouw binnen lopen om een tasje met daarin de eerder genoemde goederen te stelen. Hierop is hij tegen gehouden door de beheerder en enkele andere aanwezigen en werd de politie ingelicht. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Bergeijk: Bromfietster gewond
Op de Heuvel is maandag rond 17.45 uur een 42-jarige bromfietster uit Borkel gewond geraakt toen zij keerde op de weg. Hierbij zag zij de 21-jarige automobiliste uit Budel Schoot, die achter haar reed, over het hoofd. De twee voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De bromfietster is met verwondingen aan haar heup overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Deurne: Schennispleger aangehouden
De politie stelde maandagmiddag een onderzoek in nadat zij een melding had gekregen over een schennispleger in een brandgang aan de Hulsbos. Ter plaatse betrapte de politie een 65-jarige inwoner van Deurne hierop. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eersel: Bromfietser botst tegen in berm geparkeerde auto Op de Heibloem is maandagmiddag rond 16.35 uur een 16-jarige bromfietster uit Luyksgestel tegen de auto van een 24-jarige Eindhovenaar gebotst. De bromfietster reed over de Heibloem komende vanuit het centrum van Eersel. Aan de rechterzijde in de berm stond de auto van de Eindhovenaar geparkeerd. De bromfietster zag de auto niet staan en reed tegen het voertuig. Zij is overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Geldrop: Verdachte ex-vriend aangehouden
In een horecagelegenheid aan de St. Bonifaciuslaan in Eindhoven is maandagavond rond 20.15 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van zware mishandeling van zijn 34-jarige Eindhovense ex-vriendin in een woning aan de Vogelpoelstraat in Geldrop eerder die avond. Het slachtoffer werd hierbij diverse malen met een mes gestoken. Zij liep diverse kleine wondjes over haar hele lichaam op. Het slachtoffer kon na behandeling en nader onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Hapert: Gekantelde vrachtwagen stremt verkeer A67 Op de noordelijke rijbaan van de A67, ter hoogte van hectometerpaal 3.4 is een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Minderhout-Hoogstraten (België) maandagmiddag rond 12.00 uur door een nog onbekende reden met zijn voertuig in de berm terechtgekomen. De chauffeur probeerde de vrachtwagen weer terug de rijbaan op te sturen. Hierdoor kantelde de vrachtwagen waardoor de volledige rijbaan inclusief de vluchtstrook werd versperd. De vrachtwagen was geladen met twee containers gevuld met houtsnippers. De chauffeur is voor onderzoek overgebracht naar het St. Josephziekenhuis. Na behandeling aan zijn gekneusde kaak mocht hij weer naar huis. Het verkeer werd omgeleid. Om 17.00 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven.

Reusel: Tractor rijdt fietster aan
Op de Hoeven is maandagmiddag rond 13.20 uur een fietster (leeftijd onbekend) uit Arendonk (België) gewond geraakt toen zij aangereden werd door een tractor. De 61-jarige Reuselse bestuurder van de tractor reed vanuit een uitrit het fietspad op en liet hierbij de van links komende fietser niet voor gaan. De fietster is ter observatie overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Valkenswaard: Autosleutels uit woning weggenomen Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Kerkakkerstraat. Uit de woning werden de autosleutels weggenomen waarmee vervolgens de auto van de bewoners werd gestolen. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader is binnengekomen. De auto werd maandag in de bossen in Waalre teruggevonden.

Veldhoven: Auto gestolen
Vanaf een bedrijfsterrein aan het Borghoutspark is tussen vrijdagmiddag 16.00 uur en zondagavond 22.00 uur een grijze Nissan Blue Bird met het kenteken TP-12-PS gestolen.

Waalre: Fietser gewond
Op de Eindhovenseweg is maandagmiddag rond 13.50 uur een 50-jarige fietser uit Neerpelt (België) gewond geraakt. De man fietste over het fietspad, komende vanuit Eindhoven, toen hij in botsing kwam met een 25-jarige bromfietser uit Eindhoven. De bromfietser kwam vanaf Den Hof en wilde de Eindhovenseweg oversteken. Hierbij botste hij tegen de fietser. De fietser is met een hoofdwond en nekklachten overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie