Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 27-08-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 27 augustus 2001

Fietskijkmiddag Noordwijk/Noordwijkerhout/Hillegom/Lisse/Voorhout
Regelmatig geeft de politie het publiek gelegenheid om te kijken of een voorgoed verloren gewaande fiets niet toch op het politiebureau staat gestald. De politie van de Duin- en Bollenstreek heeft op donderdag 30 augustus een fietsenkijkmiddag. Deze vindt plaats aan het politiebureau van Noordwijk van 14.00 uur tot 16.00 uur. Het bureau is gevestigd aan de Duinwetering 101.

Aanrijding met drank op Noordwijk (D1) Een dronken 18-jarige automobilist uit Katwijk veroorzaakte op vrijdag 24 augustus rond 22.50 uur op de Oude Zeeweg een aanrijding met een 40-jarige automobilist uit Rijnsburg. Daarbij raakte een 17-jarige inzittende van de Katwijker aan zijn gezicht gewond. Hij werd door ambulancepersoneel terplaatse gehecht. De aanrijding ontstond omdat de Katwijker te laat reageerde op de voor hem rijdende Rijnsburger. Mogelijk dat drank invloed had op de reactie van de man. De politie constateerde bij hem aan het bureau 410 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Dronken bromfietser valt tegen auto Hillegom (D1) Een dronken 38-jarige bromfietser uit Hillegom viel op zaterdag 25 augustus rond 20.25 uur op de Hoofdstraat spontaan met zijn bromfiets tegen een auto. De bromfietser bleek dan ook aardig beneveld te zijn. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 875 ug/l. daar waar 220 ug/l. de limiet is in het verkeer.

Inbraak in woning Noordwijk (D1) In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 augustus werd ingebroken in een woning aan de Writsaert. De inbreker wist vermoedelijk binnen te komen via een niet goed afgesloten raam. Uit de woning worden passen, een videocamera en een mobiele telefoon vermist.

Inbraak in woning Noordwijkerhout (D1) Op klaarlichte dag werd op zondag 26 augustus ingebroken in een woning aan de Delfweg. De inbreker kwam binnen na het openbreken van een garagedeur. Uit de woning wordt ondermeer audio- en video-apparatuur vermist.

Schuurtje gaat in vlammen op Lisse (D1)
Op maandag 27 augustus rond 00.30 uur brandde een houten schuurtje op het terrein van de Watersportvereniging Lisse aan de Jachthavendam volledig af. Op enkele honderden meters afstand stond een aanhangwagen van een vrachtauto in de brand. De brandweer bestreed het vuur. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van beide branden. Brandstichting sluit zij niet uit.

Schipper onder invloed Warmond (D2)
De politie hield op zaterdag 25 augustus rond 00.45 uur op De Leede een 37-jarige schipper uit Rijnsburg aan. De man had kort daarvoor met zijn snelle motorboot een sloep aangevaren. Hij was er daarna vandoor gegaan. De politie trof hem even later aan. Flink onder invloed en recalcitrant. De man werd aangehouden. Aan het bureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. Met een proces-verbaal voor dit feit en voor het bedreigen van agenten en het vernielen van het interieur van een politieauto kon hij in de vroege morgen weer huiswaarts.

Verkeersongeval Leimuiden (D3)
Een 36-jarige motorrijder uit Utrecht en een 40-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn zijn op vrijdag 25 augustus omstreeks 15.20 uur met elkaar in botsing gekomen. De automobilist reed over de Burgemeester Bakhuizenlaan en sloeg op de kruising met de Provincialeweg N207 toen de verkeerslichten 'groen' gaven linksaf in de richting van Alphen aan den Rijn. De motorrijder kwam uit tegenovergestelde richting en wilde nadat ook hij 'groen licht' had rechtdoor de kruising oversteken in de richting van Kudelstaart. Hij kreeg hierbij geen voorrang van de automobilist. De motorrijder kwam ten val en klaagde over pijn in de rug.

Rijden onder invloed Zoeterwoude-Dorp (D3) Een 26-jarige automobiliste uit Zoetermeer is op zaterdag 25 augustus omstreeks 23.20 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobiliste reed al slingerend over de Burgemeester Detmersweg in de richting van Zoetermeer en kon haar voertuig niet meer onder controle krijgen. Hierdoor reed zij tegen een boom rechts van de weg. Bij de automobiliste werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 320 ug/l, de limiet is 220 ug/l. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van twee uren.

Rijden onder invloed Leiderdorp (D3) Een 46-jarige automobilist uit Rijswijk is op maandag 27 augustus omstreeks 01.35 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed over de Rijksweg A4 in de richting van Den Haag. Ter hoogte van Hoogmade zagen agenten dat de automobilist opvallend rijgedrag vertoonde. Omdat de automobilist van rijbaan wisselde en steeds meer vaart minderde werd hij staande gehouden. Bij de automobilist werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 545 ug/l, de limiet is 220 ug/l. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vijf uren.

Brandstichting auto's Leiden (D4) Op zondag 26 augustus rond 02.30 uur kreeg de politie de melding dat op het Lobeliadal in Leiden een witte personenauto in de brand zou staan.Ter plaatse werd inderdaad een brandende auto aangetroffen. De schade kon door de brandweer nog beperkt blijven tot de achterzijde van de auto.Terwijl de brandweer stond te blussen kreeg de politie de melding dat op de Oesterbank in Leiden ook een personenauto in de brand zou staan.Ter plaatse kon de brandweer niet voorkomen dat deze auto volledig uitgebrandde. De beide eigenaren van de auto's hebben aangifte gedaan. Getuigen zijn door de politie gehoord. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Rijden onder invloed Leiden (D4) Op zondag 26 augustus om 02.30 uur reden politie agenten tijdens de surveillancedienst op de Lammenschansweg in Leiden. De agenten zagen een personenauto rijden die de kruising met de Koninginnelaan-Lammenschansweg, Zeemanlaan opreed zonder snelheid te minderen. De agenten konden door krachtig te remmen een aanrijding voorkomen. Op de Zeemanlaan kon de politie de personenauto tot stilstand brengen. De 24-jarige bestuurder uit Nieuwegein ter controle op alcohol een F-indicatie. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau blies de man op de ademanalyse 605 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Meisjes valt van brommer Leiden (D4) Een 16-jarige Amsterdamse is zaterdag 25 augustus rond 16.00 uur met de brommer ten val gekomen op de Maresingel. Zij verklaarde met te veel snelheid de bocht te ruim te hebben genomen, waardoor ze tegen een paaltje aanreed. Ze is naar het LUMC overgebracht, waarschijnlijk met een gebroken been.

Aanvaring Leiden (D4) Een 45-jarige Leidse kapitein van een rondvaartboot heeft het zaterdag 25 augustus rond 16.50 uur aan de stok gekregen met een 34-jarige Amsterdamse marktkoopman. De Leidenaar voer over de Nieuwe Rijn richting Aalmarkt. Bij de brug aangekomen gebruikte hij zijn hoorn als waarschuwing voor tegemoetkomend waterverkeer. Een watertaxi verleende geen voorrang, waarna de beide vaartuigen met elkaar in aanvaring kwamen. De rondvaartboot duwde de watertaxi achteruit onder de brug door. De Amsterdamse marktkoopman zag dit, trok zijn kleren uit, sprong in het water en hees zich aan boord van de rondvaartboot. Hij zou de kapitein hebben verklaard het niet eens te zijn met diens vaargedrag. De kapitein verzocht de Amsterdammer de boot te verlaten. Hierop sloeg de Amsterdammer de kapitein met diens eigen pet in het gezicht. Deze heeft hiervan aangifte gedaan.

Dronken tussen de bosschages Leiden (D4)
Zaterdagvond 25 augustus rond 19.00 uur kreeg de politie een melding dat er een dronken man in de bosschages op het parkeerterrein van voetbalvereniging Lugdunum aan de Oegstgeesterweg zou liggen. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek een 33-jarige Noordwijkerhouter laveloos naast zijn fiets te liggen. De man reageerde nauwelijks op de vragen van de politie. Vervolgens is hij aangehouden wegens openbare dronkenschap.

Inbraak Leiden (D4)
Uit een woning aan de Jan Luykenlaan is tussen vrijdagavond 24 en zaterdagmiddag 25 augustus een computer meegenomen. Het inbrekersgilde was binnengekomen door de voordeur te vernielen. De bewoners waren niet thuis op het tijdstip van de inbraak.

Fietser ten val Alphen aan den Rijn (D5) Een 52-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn is op zaterdag 25 augustus omstreeks 10.50 uur met zijn fiets over de kop geslagen en ten val gekomen. De fietser brak beide polsen en een elleboog. De fietser reed over de Westkanaalweg toen hij ter hoogte van een bruggetje moest remmen voor deelnemers van een triatlon. De fietser kneep hard in de remmen en sloeg hierdoor met de fiets over de kop. De fietser is overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Diefstal uit woning Alphen aan den Rijn (D5) In woningen aan de Rembrandtlaan en de Preludeweg werd afgelopen weekend ingebroken. Via een balkon op de eerste etage en openstaande deuren kon de insluiper in de woning aan de Rembrandtlaan binnenkomen. Daar werden etenswaren, een geldbedrag, een walkman, toiletpapier en koffiemokkken buitgemaakt. Uit de woning aan de Preludeweg werd onder andere een CD-speler, pasjes en een geldbedrag weggenomen. De insluiper kwam de woning binnen via het balkon en vervolgens via een openstaand raam.

Man gevallen van fiets Moordrecht(D6) Op zaterdag 25 augustus om 19.30 uur kreeg de politie de melding dat er op de Prinses Irenestraat in Moordrecht een man van zijn fiets af was gevallen. Ter plaatse bleek dat een 80-jarige inwoner van Moordrecht die nog niet zo lang geleden had leren fietsen was geschrokken van een passerende bus en ten val was gekomen. De man is met lichte verwondingen door de ambulance meegenomen naar het Bleulandziekenhuis.

Auto te water Gouda (D7)
De politie weet nog niet wie de bestuurder is geweest van een auto die op zondag 27 augustus rond 18.30 uur op zijn kop in het water langs de Goverwellesingel belandde. Getuigen meldden de politie dat de auto al tien minuten op z'n kop in het water lag. Door duikers van de brandweer werd gedoken. Er werd echter niemand aangetroffen. De eigenaar van de auto meldde zich later bij de politie. Hij deed aangifte van diefstal van zijn auto. De politie onderzoekt de zaak.

Brand in woning door blikseminslag Gouda (D7)
Door blikseminslag ontstond op maandag 27 augustus rond 00.05 uur brand op de zolderverdieping van een woning aan de Torenmolenerf. De bewoners konden veilig hun woning verlaten. De brandweer had binnen een kwartier het vuur onder controle. De zolderverdieping werd door de brand flink aangestast.

Gestoken door wesp Lekkerkerk(D8) Op zondag 26 augustus om 15.30 uur reed een 46-jarige man uit Nieuwpoort op zijn brommer over het fietspad naast de C.G. Roosweg in Lekkerkerk toen hij in zijn borst werd gestoken door een wesp. De man die vermoedelijk een allergische reactie kreeg werd onwel en is door de ambulance meegenomen naar het Bleulandziekenhuis ter controle.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...