Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 27-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Lelijke val in plensbui
27-08-01. Zondagavond is op de Troepiaalsingel tijdens een zware plensbui een 50-jarige fietser gewond geraakt. De man stak een inmiddels glad geworden stalen bruggetje over en kwam ten val. Hij bleef met een vinger in een raster hangen. Gevolg was dat een vingerkootje bijna in zijn geheel werd afgerukt. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht.Getuigen schietincident gezocht
27-08-01. Zaterdagmiddag rond zes uur vond een schietincident plaats op de Kalfjeslaan en de Amstelveenseweg. Drie onbekend gebleven mannen beschoten elkaar. Ze verdwenen daarna weer even vlug als ze gekomen waren. Het traject waar ze elkaar volgens getuigen achtervolgden, bedroeg zon 150 meter. Niemand raakte gewond, ook de schutters (waarschijnlijk) niet. Wel werden bij de kerk bij de Amstelveenseweg zes autos door kogels getroffen. De schutters renden weg over de Amstelveenseweg in de richting van de Van Neijenrodeweg. Twee vermoedelijk bij elkaar horende mannen werden opgepikt door een aanrijdende auto en vluchtten verder. De derde schutter verdween in de bosschages. De recherche is nog op zoek naar getuigen. Bureau Van Leijenberghlaan is telefonisch bereikbaar op nummer: 020 5592510.


Frontale aanrijding brommers
27-08-01. Zaterdagavond zijn drie gewonden gevallen bij een frontale aanrijding tussen twee brommers op de Provincialeweg tussen Diemen en Driemond. Alle betrokkenen zijn opgenomen in ziekenhuizen in Amsterdam en Utrecht. De oorzaak van het ongeval is niet duidelijk. Ter plaatse zijn geen remsporen aangetroffen en de slachtoffers konden tot nu toe nog niet worden gehoord. De frontale aanrijding gebeurde op het fietspad. Een 23-jarige inwoner van Hilversum was vanuit Diemen op weg naar huis. De brommer die uit tegenovergestelde richting kwam, werd bestuurd door een 19-jarige man uit Zuidoost. Zijn 20-jarige duopassagier woont daar ook. De bestuurder uit Hilversum was er qua verwondingen het ergste aan toe.


Drugs aangetroffen
27-08-01. Vrijdagavond heeft de politie een 43-jarige bewoner van Amstelveen-Noord gearresteerd in verband met de Opiumwet. Agenten troffen harddrugs in zijn woning, waar ze waren gearriveerd na klachten over wateroverlast. De agenten namen 135 gram poeder en vijf wikkels (vermoedelijk cocaïne), 415 methadontabletten, weegapparatuur, verpakkingsmateriaal, mobiele telefoons, administratie en geld in beslag. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt vandaag voor de officier van justitie geleid


Overval bowlingcentrum
27-08-01. Vier gemaskerde mannen hebben zondagavond een gewapende overval gepleegd op een bowlingcentrum aan het Scheldeplein. Op dat moment was daar geen publiek meer aanwezig. De daders bedreigden de vijf personeelsleden met vuurwapens en messen. Vervolgens werden de slachtoffers gekneveld. De overvallers maakten geld buit en gingen er vandoor. Vervolgens bevrijdden de slachtoffers zichzelf en sloegen alarm. Niemand raakte gewond.


Beschonken bromfietsster
27-08-01. In de nacht van vrijdag op zaterdag is bij een eenzijdig ongeval in de Van Neckstraat een 54-jarige bromfietsster gewond geraakt. De vrouw verloor de macht over het stuur en ramde een geparkeerde auto. Ze werd met een gebroken been of knie naar een ziekenhuis overgebracht. Daar er drank in het spel was, volgde een bloedproef. De uitslag daarvan is nog niet binnen.

Wielklem vernield
27-08-01. Vrijdagmiddag is in de Kanaalstraat een 35-jarige man aangehouden, op verdenking een door Stadstoezicht aangebrachte wielklem te hebben vernield. Tijdens de afwikkeling van de zaak kwam naar voren dat de verdachte ook nog in het Opsporingsregister stond. Hij moest nog 160 dagen zitten of een geldboete van ruim 11.500 gulden betalen. Hij wordt overgedragen aan justitie.


Caféruzie
27-08-01. In de nacht van vrijdag op zaterdag vond in de Jan Pieter Heijestraat een vechtpartij tussen cafébezoekers plaats. Bij het incident werd ook een mes gebruikt en liep het interieur van het café schade op. De politie arresteerde drie personen die bij de zaak waren betrokken. Twee zijn heengezonden. Een 38-jarige verdachte wordt vandaag voor de officier van justitie geleid in verband met bedreiging, mishandeling en vernieling. Betrokkenen liepen verwondingen op en zijn medisch behandeld. De aanleiding van het incident is onduidelijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie