Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Startschot voor experiment stadsvervoer Meppel

Datum nieuwsfeit: 27-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Uitnodiging voor de media
Startschot voor experiment stadsvervoer Meppel

Op maandag 27 augustus geeft gedeputeerde Sipke Swierstra het symbolische startschot voor het vervoersexperiment van het Millennium Transportation International (M.T.I.) in Meppel. Naast Hoogeveen is Meppel de tweede Drentse gemeente waar een geheel op de reiziger afgestemd vervoersconcept wordt geïntroduceerd. Het is een uniek vervoer-op-maat systeem waarbij de reiziger, als medeopdrachtgever, directe invloed kan uitoefenen op het aangeboden product. In Assen gaat Arriva werken aan een nieuw vergelijkbaar concept om de inkrimping van de stadsdienst op te vangen. Met de vernieuwende vervoersconcepten heeft Drenthe landelijk gezien een uitzonderlijke positie. De ervaringen met de Drentse experimenten kunnen gebruikt worden als voorbeeld voor verdere ontwikkeling van het openbaar vervoer.

De start van MTI in Meppel zal daarom niet ongemerkt voorbijgaan. U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de feestelijke opening van de nieuwe stadsdienst. De bijeenkomst op 27 augustus a.s. vindt plaats in de stationsrestauratie te Meppel.

Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur Opening
14.05 uur Toespraak de heer drs. H.H.M. Jansen, wethouder gemeente Meppel 14.15 uur Toespraak de heer R. van den Hoek, directeur Arriva Nederland 14.25 uur Toespraak de heer drs. S.B. Swierstra, gedeputeerde provincie Drenthe 14.35 uur Toespraak de heer J.Zwama, directeur M.T.I. 14.45 uur Openingshandeling door gedeputeerde Swierstra en wethouder Jansen 15.00 uur Informele afsluiting en gelegenheid voor vragen van de pers 15.30 uur Einde

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie