Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg rotonde bij Roggebotsluis in gemeente Dronten

Datum nieuwsfeit: 27-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Flevoland

Aanleg rotonde bij Roggebotsluis

Maandag 27 augustus start in opdracht van de provincie Flevoland de aanleg van een rotonde op de kruising Hanzeweg Drontermeerdijk, vlakbij de Roggebotsluis in de gemeente Dronten. Op deze kruising wordt het steeds drukker en om de verkeersveiligheid te vergroten wordt het kruispunt omgebouwd tot een rotonde. Met de aanleg van de rotonde is in totaal een bedrag van 2,8 miljoen gulden gemoeid.

Tijdens de werkzaamheden worden de bushaltes langs de Hanzeweg bij het asielzoekerscentrum verplaatst naar de rotonde. Bij de rotonde wordt ook gezorgd voor een veilige oversteekmogelijkheid voor fietsers en voetgangers. Voor verkeer dat naar de parkeerplaats en de volkstuinen tegenover het asielzoekerscentrum wil, wordt een wegvak aangelegd om veilig linksaf te kunnen.
De overlast voor het verkeer wordt zoveel mogelijk beperkt door de aanleg van een hulpweg aan de zuidzijde van het kruispunt. Daardoor kan het verkeer net als anders van Dronten naar Kampen en omgekeerd, al geldt ter hoogte van de werkzaamheden wel een snelheidsbeperking. De aansluitingen van de Vossemeerdijk en de Drontermeerdijk op de Hanzeweg worden echter wel afgesloten totdat de rotonde gereed is. Het verkeer van en naar Elburg en Ketelhaven wordt daarom maximaal tien weken omgeleid via Dronten. De omleidingroutes staan op borden aangegeven. Deze omleidingen gelden niet voor (brom)fietsers. Voor verkeer naar en van bestemmingen op de Vossemeerdijk (o.a. het asielzoekerscentrum, enkele bedrijven en woningen) wordt een hulpweg aangelegd. Deze hulpweg wordt in de toekomst alleen door hulpdiensten gebruikt als (verkorte) toegangsweg naar het asielzoekerscentrum.

Het is onvermijdelijk dat ook de brug bij Roggebotsluis tijdens de werkzaamheden enige tijd wordt afgesloten, maar dat gebeurt alleen in de nachtelijke uren. Eind oktober/begin november is de Hanzeweg maximaal 4 nachten achtereen (van 0o.oo uur tot 06.00 uur) afgesloten voor het verkeer dat gebruiktmaakt van de brug bij Roggebotsluis. In die nachten worden omleidingroutes ingesteld via Elburg. In december zijn alle werkzaamheden naar verwachting afgerond.

datum 22-08-01 Nummer 2001-078

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie