Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mededelingen gemeente Utrecht

Datum nieuwsfeit: 27-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

www.utrecht.nl identificatie Help Zoeken Naar begin van subsite

Java applet

Actueel

Activiteiten en tentoonstellingen

Cursus verhalen vertellen in de bibliotheek

Meer computers in de Utrechtse bibliotheken

Bibliotheekbus wijzigt openingstijden in Leidsche Rijn Activiteiten en tentoonstellingen

Themapresentatie van zomerboeken onder de titel "reisverhalen" vindt u gedurende de maanden juli en augustus in de Gemeentebibliotheek Oudegracht 167, op het "plein" 1e etage Ook in bibliotheek De Meern is een zomerse tentoonstelling ingericht met vakantielectuur, zodat u snel een keuze kunt maken voor uw vakantie.

Prentenboekenmakers

De prentenboekenmakers Ingrid en Dieter Schubert verdienen al tientallen jaren hun artistieke sporen. Met het boek "Er ligt een krokodil onder mijn bed" werd een begin gemaakt van hun succesvolle samenwerking. Uitgeverij Lemniscaat heeft vele titels uitgegeven en heeft nu een tentoonstelling samengesteld van van 13-tal illustraties uit de boeken van de Schuberts.

9 juli tot 30 augustus

Centrale Jeugdbibliotheek Oudegracht 167

Jongens uit de buurt

Van 6 tot 31 augustus 2001 is in bibliotheek Lombok een expositie naar aanleiding van het boek "Jongens uit de buurt" van Louis Boumans, Hester Dibbits en Marleen Dorleijn te zien. Twee jaar lang volgden de auteurs een hechte vriendengroep van Marokkaanse, Turkse en Surinaamse jongeren uit Lombok. De jongens spreken over hun verleden, hun dagelijks leven, hun voorkeuren voor muziek, kleding, uitgaan, religie en taal. Met de foto's van Patricia Weijburg levert de expositie een verrassend direct beeld op van het 'leven tussen twee culturen'

'Jongens uit de buurt. Een ontmoeting met Güray, Naraen, Hasan, Youssef, Mustafa, Azzadine, Badir en Rachid' is een boek van het TCULT en het IISG.

"Gelijk het gras........." 24 kunstenaarsportretten van Mienk Verhoeven.

Fotograaf Mienk Verhoeven werd door de psalmregel "gelijk het gras is ons kortstondig leven" geïnspireerd tot het maken van deze fotoserie die als het ware een creatief moment van jonge kunstenaars "bevriest"; een moment in de tijd wordt vastgelegd. Bij elk kunstenaarsportret hangt dan ook een werk van de betreffende kunstenaar. Deelnemende kunstenaars zijn allen aangesloten bij TRANSarte.

6 augustus tot 9 september Centrale bibliotheek, Oudegracht

HET BRUIST IN DE GEMEENTEBIBLIOTHEEK!

UITMARKT.OPEN HUIS..OPEN PODIUM


n het kader van het UTRECHT UITFEEST presenteert de Gemeentebibliotheek doorlopend een UITMARKT waar u van 24 augustus t/m 6 september alle informatie kunt vinden over het aanbod van het culturele seizoen in Utrecht. Daarnaast heeft de Gemeentebibliotheek op zondag 2 september een OPEN PODIUM waar een aantal organisaties zich zal presenteren.

Hieronder volgt een greep uit het programma:

Cursisten van DANSCENTRUM UTRECHT geven een indruk van een Grahamles o.l.v. Suzanne van den Berg

De Graham-techniek is een moderne danstechniek, ontwikkeld door Martha Graham (1894-1991). Martha Graham werkte een eigen bewegingstaal uit, die direct vanuit het lichaam lijkt voort te komen en een sterk emotionele zeggingskracht heeft. Het kenmerk van de Graham-techniek is het principe van "contraction en release" , het samentrekken en weer loslaten van buik- en borstspieren. De Graham-techniek is een van de diverse moderne theaterdans technieken zoals ook Limón-based en Modern Europees.

Het Danscentrum Utrecht biedt deze lessen aan voor beginners alswel (semi) professionals.

Optreden om 14.00 uur en 16.00 uur "plein" 1e etage Gemeentebibliotheek

Open week 3 t/m 8 september, alle lessen gratis ! info: 030-2342011

Atelier 2 presenteert.een workshop "kunstwerk maken" voor kinderen

Bij Atelier 2 kunnen kinderen van 6 tot 13 jaar tijdens een leuke cursus hun eigen kunstwerk maken. Aan het begin van een cursus wordt een museum of een kunstenaar in het Museumkwartier bezocht. Met de daar opgedane inspiratie maken kinderen hun eigen kunstwerken. Per cursus wordt aan de hand van een steeds wisselend thema gewerkt, bijvoorbeeld over kleuren, Gaudi of andere culturen en worden daarbij diverse materialen en technieken gebruikt.

Atelier 2 organiseert ook kunstexcursies voor scholen, creatieve kinderpartijtjes en workshops voor volwassenen. Workshop van 13.30 - 15.30 "Plein 1e etage Gemeentebibliotheek

Atelier 2 Keukenstraat 2, 030-2202726 / 2730777. Zie ook de website van Atelier 2

CAMBI ' EL PASO toont een demonstratie Salsa-dans.

Cambi ' el Paso geeft sinds twee jaar Salsa-lessen in Zeist, en start vanaf september ook in Utrecht. Een goed idee om van een demonstratie te genieten in het programma van de Gemeentebibliotheek. De docenten Maarten Bannink en Rachel Heijne hebben hun danskunst in binnen- en buitenland geleerd en toegepast. De lessen zijn uit diverse niveau's opgebouwd en variëren van figuren van de Salsa en de Merengue tot en met Cambrai's, Rueda de Casino en Cubaanse Chachacha.

Optreden 13.30 uur "Plein" 1 e etage Gemeentebibliotheek

CAMBI ' EL PASO Laan van Vollenhove 1831 3706 GK Zeist 030-6961793 / 2711922

De Koninklijke Oratoriumvereniging Utrecht laat haar zangkunst sprankelen.

De K.O.V. bestaat al meer dan 100 jaar. Het is een gemengd koor van ongeveer 65 personen. Het repertoire bestaat voor het grootste deel uit religieuze muziek (o.a. missen en passiemuziek) uit het verleden en het heden; maar ook op het repertoire staan opera en de Carmina Burana van C.Orff. Elk jaar geeft de K.O.V. één of meerdere uitvoeringen en dit alles geschiedt onder de deskundige leiding van Ton van Nierop.

Optreden om 14.30 uur, "plein" 1e etage Gemeentebibliotheek Utrecht

Cursus Verhalen Vertellen

Met presentatie op het festival Verteltheaterdagen in Utrecht

Deze cursus is een samenwerkingsproject van: festival Verteltheaterdagen, Bibliotheek- Lombok, Het Kruispunt en Bibliotheek Kanaleneiland

Docent: Raymond den Boestert

Acht dagdelen praktisch oefenen in het boeiend vertellen van verhalen. Er wordt gewerkt aan beeldend vertellen waarbij improvisatie, fantasie, creativiteit en expressie een belangrijke rol spelen. De cursus wordt aan twee verschillende groepen gegeven: Eén groep in de wijk Lombok en één in Kanaleneiland. Er is een enorme keuze aan verhalen: levensverhalen of verhalen van de straat maar ook sprookjes en legenden. De (multiculturele) Utrechtse wijken kunnen natuurlijk ook als inspiratiebron dienen. De cursus wordt afgesloten met een presentatie, in Lombok en Kanaleneiland, op zondag 18 november tijdens het festival Verteltheaterdagen.

De cursus is bedoeld voor iedereen, ouder dan 18 jaar, die van verhalen houdt en ze graag wil leren vertellen. Vertelervaring is absoluut geen vereiste. Deelname is gratis, voorwaarde is dat de deelnemers woonachtig zijn in de Utrechtse wijken Lombok (Wijk West) of Kanaleneiland.

Praktische informatie voor Kanaleneiland:

Wanneer: Vrijdagmorgen 28 september, 05 oktober, 12 oktober en 26 oktober, 02 november, 09 november en 16 november. (Behalve 19 oktober
- herfstvakantie) Tijd: 10. 00 - 12.30 uur. Waar: Bibliotheek Kanaleneiland, Trumanlaan 70.

Praktische informatie voor Lombok:

Wanneer: Dinsdagavond 25 september, 02, 09, 16, 23 en 30 oktober, 06 en 13 november 2001 Tijd: 19.30 22.00 uur. Waar: Afwisselend Bibliotheek Lombok, Kanaalstraat 199 B en Het Kruispunt, Ambonstraat 3.

Informatie en aanmelding: Aan de balie van Bibliotheek Lombok en Kanaleneiland ligt een intekenlijst. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met: Raymond den Boestert, telefoon 030 2935842, of een E-mail sturen naar: (vertelnest@zonnet.nl) De aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.
Meer computers in de Utrechtse bibliotheken

In het kader van het project "Laagdrempelige Computervoorzieningen in Utrecht" in de wijken Overvecht, Zuilen, Kanaleneiland en Hoograven zijn in de vestigingen van de Gemeentebibliotheek aldaar telematicacentra ingericht.

De voorzieningen zijn bedoeld voor alle burgers en met name voor kinderen van 4 tot 16 jaar die niet zelf thuis de beschikking hebben over een computer.

Voorzover op dit moment al mogelijk ( er wordt nog geëxperimenteerd en getest) zijn de computers gedurende de uren van openstelling voor iedereen beschikbaar om te internetten of informatie te zoeken. Binnenkort zullen in deze centra tevens instructies plaatsvinden om te leren zoeken naar informatie op internet en in databanken. Er zal een aanbod komen voor groepen basisschoolleerlingen op bepaalde ochtenden en op andere ochtenden en s avonds zullen er cursussen worden georganiseerd voor hun ouders en andere wijkbewoners.

De telematicacentra bestaan uit 12 pc's met daarop toegang tot internet, raadpleegmogelijkheid voor digitale bestanden(binnenkort) en mogelijkheden voor tekstverwerken, het maken van werkstukken enz. In de genoemde wijken worden bovendien binnen afzienbare tijd in buurt- en/of jongerencentra op kleinere schaal computers geplaatst. Ook hier kan iedereen gebruik maken van internet, tekstverwerken etc. en kan aan kleine groepjes instructie gegeven worden.

Speciale maatregelen worden getroffen om in samenwerking met zelforganisaties te garanderen dat juist ook allochtone burgers van deze voorzieningen zullen profiteren.

In de bibliotheken worden in de loop van dit jaar ook nog Kids-corners ingericht. Dit zijn computerhoekjes voor kinderen tot ca zeven jaar en hun ouders. Omdat deze kinderen nog niet (goed) kunnen lezen zal de instructie aangeboden worden via de koptelefoon en door middel van pictogrammen. Met de programmas in de Kids-corner zullen kinderen op speelse wijze kunnen leren omgaan met de computer en leren werken met ontwikkelingsgerichte en educatieve software.

De telematicacentra geven invulling aan de wens van het Gemeentebestuur om iedere Utrechter vertrouwd te maken met- en toegang te bieden tot computers en nieuwe media. Met dit project wordt tevens invulling gegeven aan de wens van de minister van het Grote Stedenbeleid tot inrichting van Digitale Trapveldjes.

Naast de nieuwe laagdrempelige voorzieningen in de bibliotheken in bovengenoemde wijken beschikt de Gemeentebibliotheek al langer over telematicacentra in de Centrale bibliotheek en in Lombok Mondiaal. Ook in de bibliotheek in Lunetten zal binnenkort een computercentrum worden gerealiseerd.

voor inlichtingen: afdeling Communicatie 030-2861878 mw. M.Hopma 030-2861876Bibliotheekbus wijzigt openingstijden in Leidsche Rijn

23-08-01

Met ingang van 10 september staat de Jeugdboekenbus van de Gemeentebibliotheek Utrecht elke woensdagmiddag van 14.00 - 16.30 uur op de bekende standplaats Skageraklaan bij het speelplein tegenover de (voormalige) basisscholen Parckwijck, Achtbaan en de Boomgaard.

De eerste week na de schoolvakantie, van 3 tot en met 7 september, gelden nog de oude openingstijden namelijk maandagavond van 18.00 - 20.00 uur en vrijdagmiddag van 14.00 - 16.30 uur.

De Gemeentebibliotheek verwacht dat op de vrije woensdagmiddag meer kinderen naar de Jeugdboekenbus zullen komen dan op de maandagavond en vrijdagmiddag.

Sinds april 2000 kunnen kinderen van de basisschool wonend in Leidsche Rijn gebruik maken van de voorzieningen van de Bibliotheekbus. Hoewel het aantal inwoners groeit neemt het gebruik op maandagavond en vrijdagmiddag niet drastisch toe. Mede op grond van wensen van gebruikers heeft de bibliotheek besloten tot alleen openstelling van de Bus op woensdagmiddag van 14.00 - 16.30 uur.

Zolang er geen voorzieningen in de wijk zelf zijn zal de Bibliotheekbus blijven rijden voor de jeugd in Leidsche Rijn.

Om gebruik te kunnen maken van de Bibliotheekbus hebben de kinderen een pasje nodig. Bij inschrijving is zowel een persoons- als een adreslegitimatie noodzakelijk. Het lidmaatschap is gratis.
Informatie:

Gemeentebibliotheek Utrecht

Dhr. Debipersad

Tel. 030-2861930

laatste update:24 augustus 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...