Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Chemie en energie: Gaspijp vanaf Noordzee mogelijk dicht

Datum nieuwsfeit: 27-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Chemie en energie is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

27-08-2001

CNV Chemie en energie: Gaspijp vanaf Noordzee mogelijk dicht

De werknemers bij Noordgastransport in Uithuizen ( Gr.) ontketenen deze week acties onder regie van de CNV BedrijvenBond. Als gevolg van deze acties valt de aanvoer van aardgas via Uithuizen mogelijk helemaal stil. Inzet is een hardnekkig conflict met de werkgever over een nieuwe cao. CNV Chemie en energie heeft vandaag (maandag) een ultimatum uitgebracht bij de directie van Noordgastransport. Volgens vakgroepbestuurder Jan Kampherbeek gaat het "om een klassiek cao-conflict".

De werkonderbreking komt voort uit de weigering van de werkgever om in de nieuwe cao een kinderopvangregeling en een betere telefoonkostenvergoeding op te nemen. "Maar", zo stelt Kampherbeek, "zwaar telt ook dat Noordgastransport in het verleden diverse afspraken jegens de werknemers niet is nagekomen, of pas na onnoemelijk veel gesteggel. De werknemers willen nu duidelijk afspraken die ook afgedwongen kunnen worden De maat is gewoon vol." De vernieuwingen in de cao die CNV Chemie en energie verlangt, betreffen een kinderopvangregeling voor kinderen tot en met twaalf jaar en een verhoging van de telefoonkostenregeling tot 80 gulden per maand voor de werknemers.

Bij Noordgastransport werken 25 mensen. Het bedrijf vormt een belangrijke schakel in het productieproces van aardgas. Veel van het aardgas die op het Nederlandse deel van het Continentaal Plat wordt gewonnen (dagelijks 20 miljoen m3) moet bij Noordgastransport in Uithuizen worden gezuiverd voordat het naar de opslagdepots van de Gasunie mag. Als in Uithuizen het werk wordt stilgelegd moeten kort daarna de productieplatforms op zee hun werkzaamheden ook staken.

Houten, 27 augustus 2001

Nadere inlichtingen:

Jan Kampherbeek (vakgroepbestuurder):
0512 - 58 34 70
Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 - 6 348 243

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie