Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ministers geven slecht voorbeeld inzake verkeersveiligheid

Datum nieuwsfeit: 27-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse Volksunie

Verkeersveiligheid: ministers geven het slechte voorbeeld (27/08/01)

Terwijl minister Luc Van den Bossche nog revalideert van zware verkeersletsels, opgelopen door de niet-naleving van de gordelplicht, laat minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel zich in het buitenland gewillig en zelfs uitermate trots portretteren op een zware motor zónder motorhelm. Al geldt de helmplicht voor motorfietsen ook in Cuba. Geen enkele krant of televisiezender achtte de vertoning zelfs maar een kritische kanttekening waard. Verkeersveiligheid werd nog onlangs uitgeroepen tot één der prioriteiten van de federale regeringsploeg, maar zelf geven de ministers terzake het slecht(st)e voorbeeld. VU-kamerlid Karel Van Hoorebeke zal premier Verhofstadt interpelleren omtrent de voorbeeldfunctie van zijn ministers.

Toen minister Dehaene enkele jaren terug werd betrapt op een snelheidsovertreding, kapittelde de liberale oppositie de betrokkene voor zijn roekeloosheid en de misplaatste voorbeeldfunctie. Blijkbaar is zelfs in komkommertijd de gewenwording dermate vergevorderd dat verkeersovertredingen, ook van ministers, maatschappelijk en politiek door de vingers gezien worden. Niettegenstaande menigeen zich onlangs nog druk maakte over de stijging van het aantal verkeersdoden. Zulke houding ligt allicht mede aan de oorzaak van het eeuwige wachten op het rijbewijs met strafpunten.

VU-kamerlid Karel Van Hoorebeke wenst dat premier Verhofstadt zijn ministers duidelijk de naleving van de meest elementaire verkeersregels inpepert. Iedereen begaat wel eens onvrijwillig een overtreding. Maar in de hoedanigheid van minister, uitgebreid poseren aan het stuur van een zware motor, zónder de noodzakelijke valhelm, in de wetenschap dat de beelden gretig aftrek zullen vinden op het thuisfront, is van het slechte te veel.
Minister Michel kan zich daarenboven niet verschuilen achter de afwezigheid van de helmplicht in Cuba. Op de ambassade verzekerde men ons immers dat ook in Cuba het dragen van een helm voor motorfietsen verplicht is.

Auteur:
VU-kamerfractie
Karel Van Hoorebeke, VU-kamerlid

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: (ben.weyts@vu.be)
Url: www.vu.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie