Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beperkt rechercheteam speurt verder naar schutter zaak Haanstra

Datum nieuwsfeit: 28-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Arrondissementsparket Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten

Arrondissementsparket Alkmaar

Alkmaar, 28 augustus 2001 Schietincident burgemeester Haanstra
Beperkt rechercheteam speurt verder naar schutter

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het schietincident waarbij de burgemeester van Stede Broec gewond is geraakt, is met ingang van heden tot nader order tot een bezetting van zeven personen teruggebracht. Het onderzoeksteam heeft de dader(s) van het misdrijf nog niet kunnen achterhalen. Ook wat betreft het motief heeft de recherche nog geen duidelijkheid. Alle mogelijkheden worden dan ook opengehouden.

De burgemeester van Stede Broec, de heer J.W. Haanstra, werd op dinsdagavond 17 april op de oprijlaan van zijn huis van dichtbij beschoten. Hij raakte daarbij gewond aan zijn wang. Onmiddellijk is er een recherchebijstandsteam geformeerd bestaande uit 21 personen. De recherche heeft direct een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. Ook heeft de politie in de eerste week een vragenformulier verspreid bij 150 woningen in Stede Broec. Daarnaast werd in opsporings-programma's een compositiefoto getoond. Deze activiteiten resulteerden in ruim 60 tips. In juni presenteerde het rechercheteam een tweede compositietekening. Deze was gemaakt op basis van verklaringen van een getuige. De tekening leverde enkele nieuwe tips op.

Aanhouding
Begin augustus heeft de politie een verdachte aangehouden. Na een aantal dagen verhoord te zijn, is hij vrijgelaten en het onderzoek naar deze persoon is gestopt. Deze persoon wordt niet langer verdacht.

Beloning
Het rechercheteam wordt nu teruggebracht tot zeven personen. Er is op basis van tips nog het nodige recherchewerk te doen. Ook blijven tips welkom. De hoofdofficier van justitie heeft in deze zaak op 22 juni een beloning van f.25.000,- uitgeloofd voor degene die bruikbare informatie kan verschaffen die kan leiden tot duidelijkheid over het schietincident.
Personen die menen over informatie te beschikken die belangrijk kan zijn voor het onderzoek worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broec, telefoon (072) 5494300. Ook kan men contact opnemen met de politie in de eigen woon- en verblijfplaats.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie