Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie jongens redden leven invalide man in Bolsward

Datum nieuwsfeit: 28-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 28-08-2001
Politieberichten van 27/8 (13.00) t/m 28/8 (07.00)

Donkerbroek: diefstal uit auto
Zaterdag overdag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Leidijk. De ruit van de voorportier werd vernield. Ontvreemd werden 20 compact discs. Aangifte is gedaan door een 30-jarige inwoonster van Donkerbroek.

Drachten: openlijke geweldpleging
Maandag omstreeks 14.20 uur reed een 21-jarige automobilist uit de gemeente Smallingerland over De Dollard. Toen hij twee donkere jongens en een blank meisje passeerde, staken de beide jongens hun middelvinger op. De oudste van de jongens kwam naar de automobilist, die inmiddels was gestopt, verweet hem dat hij naar het meisje had gekeken en sloeg de 21-jarige, die nog in de auto zat, vol in het gezicht. Toen hij uitstapte, gooide de jongen een plank in de richting van de auto, die een lichte deuk opliep. Omwonenden kwamen ter plaatse en hebben de twee jongens weggestuurd. De politie heeft de zaak in onderzoek. De inwoner van Smallingerland heeft aangifte gedaan.

Koudum: inbraak in auto
Tussen vrijdag 21.00 uur en zaterdag 09.30 uur werd ingebroken in een auto, die stond geparkeerd aan de Douwe van Epemastraat. Het slot aan de bestuurderskant was opengebroken. Ontvreemd werd een radio-cdspeler, alsmede vijf compact discs. Aangifte is gedaan door een 26-jarige inwoner van Koudum.

Wons: te snel
Maandag omstreeks 17.00 uur reed een 31-jarige automobilist uit Londen over de Rijksweg A7 bij Wons langs de lasergun. De bestuurder reed 179 kilometer per uur, waar 120 is toegestaan, derhalve 59 kilometer te snel. Hierop is de bestuurder aangehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Raerd: aanrijding met drank in het spel
Maandag omstreeks 16.30 uur reed een 19-jarige automobilist uit Gauw met grote snelheid, vanuit de richting Popppenwiersterdyk, over de Selanswei. Door de snelheid verloor hij de macht over het stuur, reed tegen een lichtmast aan en tegen een langs de weg geparkeerde auto. De bestuurder bleek te hebben gedronken. Op het bureau in Leeuwarden blies hij 675 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. De auto van de verdachte is afgesleept.

Heerenveen: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 16.30 werd een scheerapparaat ter waarde van 79 gulden ontvreemd uit een winkel aan de Dracht. In een andere winkel zijn de twee verdachten, 18 en 25 jaar, beiden uit Heerenveen, aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het bureau. Aangifte is gedaan door een 39-jarige inwoner van Zwolle.

Bolsward: drie jongens redden leven invalide man Maandag omstreeks 17.50 reed een invalidenwagen op het Laag Bolwerk, komend vanuit de richting Eekwerdlaan en rijdend in de richting van de Blauwpoortsbrug, tegen een rechts van de weg opgesteld paaltje en raakte te water. Waarschijnlijk is daardoor de stuurstang uit het stuurhuis geschoten en werd het voertuig onbestuurbaar. De 80-jarige Bolswarder gleed met kar en al bij de kademuur neer. Drie Bolswarder jongens bedachten zich geen moment en sprongen, van diverse kanten, in het water. Daar hebben zij al zwemmend het karretje naar de kant van de Hanzestraat gedrukt. Het voertuig begon al te zinken, maar werd op tijd naar de lagere kade gedrukt. Daar kon het slachtoffer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij is per ambulance ter observatie overgebracht naar het Sint Anthonius-ziekenhuis in Sneek.

Leeuwarden: inbraak auto
Tussen zaterdag en maandag 07.00 uur werd het zijraam van een auto, die stond geparkeerd in de Cambuurstraat, ingeslagen. Ontvreemd werden 20 cds en een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 32-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: te snel
Maandag omstreeks 21.20 uur reed een 25-jarige automobilist uit Heerenveen over de Aldlansdyk langs de lasergun. De bestuurder reed 101 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan, derhalve 51 kilometer te snel. Hierop is de bestuurder aangehouden en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Menaldum: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 19.00 uur reed een 37-jarige automobilist uit Franeker over de Braak. Hij kwam uit de richting van de Berlsumerdyk en reed in de richting van de Swingel. Op de Braak stond een auto geparkeerd. Een 4-jarig jongetje uit Leeuwarden zou net met zijn ouders naar huid gaan en liep voor de geparkeerde auto de weg op. De inwoner van Franeker heeft nog geremd, maar reed met de linkervoorzijde tegen het jongetje aan. De jongen is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar geen ernstige verwondingen werden geconstateerd.

Haulerwijk: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.40 uur reed een 53-jarige automobilist uit Zevenhuizen over de Oosterwoldseweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 290 ug/l, hetgeen hem een rijverbod opleverde van twee uur.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie