Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoudsopgave maandblad Targets: anti-racisme top flopt

Datum nieuwsfeit: 28-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Targets: anti-racisme top flopt
De top tegen het racisme in Zuid-Afrika mislukt volgende week door de gevoeligheden over slavenhandel en zionisme, schrijft het onafhankelijke, ionternationale maandblad Targets in het zojuist verschenen nummer. In een groot interview gaat rabbijn Awraham Soetendorp, de nieuwe president van de liberale-joden in Europa, in op deze conferentie, de geweldspiraal in het Midden Oosten en zijn engagement met de moslims op de Balkan. De correspondent van Targets in Jeruzalem verslaat een gebroederlijke demonstratie van Israëlische en Palestijnse vredesactivisten voor het Oriënt House. Verder uitgebreid aandacht voor het proces dat "slachtoffer van mensenhandel en krijgsgevangene van de NAVO" Slobodan Milosovic tegen de Nederlandse staat voert om zijn vrijlating te bewerkstelligen. In de special veel achtergronden over het Joegoslavië Tribunaal als valse start voor internationale strafrechtpleging. In een nieuwe serie - Jonglinx - portretteert Targets een nieuwe bewuste generatie jongeren die zich weer druk maakt over internationale ongelijkwaardigheid. Verder onder meer aandacht voor de protesten tegen de neo-liberale globalisering na 'Genua', de hongerstaking tegen de hervorming van het Turkse gevangenissysteem, vrouwenhandel in Kosovo, de vrijlating van de huurling die in Zuid-Servië 74 mensen vermoord zegt te hebben, het proces tegen Coca-Cola wegens het inzetten van doodseskaders in Colombia en de Afrikaanse immigranten die creperen in het niemandsland tussen Turkije en Griekenland. Daarnaast nog een groot aantal analyses en opinies. Targets is een uitgave van Linx Internationaal. Het onafhankelijke maandblad brengt, duidt, analyseert en becommentarieert het internationale nieuws vanuit een gelijkwaardig mondiaal perspectief. Naast eigen nieuwsgaring, maakt het maandblad gebruik van kopij van het derdewereldpersbureau IPS. Voor meer informatie:
redactie Targets, Sloterkade 20, 1058 HE Amsterdam. Tel. (020) 615 11 22. Fax (020) 615 11 20. E-mail: redactie@targets.org.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie