Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Limburg-Zuid, Maastricht: inbraken in flat

Datum nieuwsfeit: 28-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-08-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P. 13.50 uur) Dinsdag 28 augustus 2001

Maastricht, inbraken:
Op maandag 27 augustus 2001 heeft in een flatwoning gelegen aan de President Roosveltlaan te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. Tijdens de afwezigheid van de bewoner werd overdag de toegangsdeur van de woning opengebroken. De gehele woning werd doorzocht waarbij diverse gouden sieraden werden ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan bij de politie.

In een bedrijf gevestigd aan de Burgemeester Cortenstraat te Maastricht heeft in het voorbije weekeinde een inbraak plaatsgevonden. Na het intikken van een ruitje verkreeg de inbreker de toegang tot het bedrijf. In een kantoorruimte werd uit een bureau een geldbedrag van enkele honderden gulden ontvreemd. Namens het bedrijf werd van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, dealer harddrugs aangehouden:
Een 17 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagavond 27 augustus 2001 aangehouden nadat hij drugs probeerde te verkopen aan twee Oosterburen.
Leden van de groep verdovende middelen in het district Maastricht hebben samen maandagavond samen met leden van de groep Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee een onderzoek ingesteld naar een man die in het Boschstraatkwartier te Maastricht harddrugs verkocht. Nadat inzittenden van een Duitse personenauto hun auto parkeerden op de Maagdendries, liepen zij vervolgens het Boschstraatkwartier binnen. Onder een onderdoorgang van het Beeltplein kwam het tot een contact met de gezochte drugsdealer. Leden van de beide groepen grepen daarop in. De drugsdealer zette het op een lopen en gooide tijdens zijn vlucht een zakje weg waarin naar later bleek bijna vier gram heroïne aanwezig bleek te zijn. De drugsdealer werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Beide aspirant kopers bleken geen drugs in hun bezit te hebben. Zij werden door ambtenaren van de afdeling Vreemdelingenzaken het land uitgewezen. Bij een onderzoek in de onderdoorgang van het Beeltplein werd in het verlaagde plafond bijna 100 strips LSD aangetroffen. Deze hebben een straatwaarde van naar schatting ruim fl. 1000,- in het totaal. De drugs zijn in beslaggenomen. Tegen de 17 jarige aangehouden verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich op korte termijn bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden.

Maastricht, motorrijder zwaar onder invloed:
Een 37 jarige motorrijder woonachtig in het Belgische Montegnee is maandagmiddag 27 augustus 2001 in Maastricht door de politie aangehouden nadat hij zijn motor bestuurde, zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank.
Een politiepatrouille zag maandagmiddag 15.40 uur de motorrijder over de Willem Vliegenstraat te Maastricht rijden en stelde een onderzoek in. De motorrijder kreeg een stopteken en voldeed daaraan. Eenmaal tot stilstand gekomen viel de motorrijder bijna met motor en al om. Geen ongelukje, maar wel het gevolg van een overmatig gebruik van alcohol. De motorrijder rook dan ook behoorlijk naar alcoholische drank. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. De uitslag hiervan wees een alcoholpromillage aan van 2.1promille, een meer dan viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Montegnee werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, fikse brand in kelderbox:
Maandagavond 27 augustus 2001 heeft een fikse brand gewoed in een kelderbox van een flat aan de Erdmond Jasparstraat te Maastricht. De ontdekker van de brand die deze brand wilde blussen liep ademhalingsproblemen op en moest voor behandeling worden overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht.
Een 36 jarige inwoner van Maastricht bracht maandagavond kort na 23.00 uur een bezoek aan een vriend woonachtig aan de Edmond Jasparstraat te Maastricht. Toen hij het woningcomplex binnenging ontdekte hij een brand in de kelderverdieping die hij wilde blussen. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling waardoor het slachtoffer ademhalingsproblemen opliep en het blussen moest staken. De bewoners van het flatgebouw waarschuwden de hulpdiensten. De brandweer bluste de korte maar hevige brand waardoor de kelderverdieping zware schade opliep. De rook verspreidde zich door de flat en langs de gevel omhoog waardoor woningen naast de ingang rook- en roetschade opliepen Door ambtenaren van de Nutsbedrijven werd een onderzoek gedaan of er mogelijk schade was ontstaan aan gas- en/of elektriciteitsleidingen. Dit bleek niet het geval te zijn.
De ontdekker van de brand werd met ademhalingsproblemen door een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht. Na een verblijf van enkele uren kon hij na behandeling huiswaarts. Hij heeft geen letsel opgelopen. De politie vermoedt dat er sprake is van een brandstichting. In de kelderverdieping achtergelaten inboedel van een vertrokken bewoner bleek in brand gestoken te zijn. De technische recherche van de politie stelt nog een onderzoek in. De stichting Salvage biest de bewoners van de woningen die rook- en roetschade hebben opgelopen de helpende hand.

Maastricht, brand in loods Beatrixhaven:
In een opslagloods gevestigd aan de Klipperweg te Maastricht heeft de voorbije nacht rond 03.00 uur een brand gewoed. De brand werd ontdekt door een medewerker van een beveiligingsbedrijf die de hulpdiensten informeerde. De loods waarin de brand woedde stond bij het ontdekken van de brand voor de helft in lichter laaien. Een onder andere in de loods opgeslagen tractor, een vijftal oude autos, gereedschappen en bouwmaterialen van een tegelzettersbedrijf werden door de brand verwoest. De brandweer heeft het vuur onder controle gebracht en gecontroleerd laten uitbranden. Met de nabluswerkzaamheden is de brandweer de gehele morgen nog bezig geweest. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Maastricht, snelheidscontrole:
Op dinsdag 28 augustus 2001 werd op de Meerssenerweg te Maastricht een snelheidscontrole gehouden. De radarauto controleerde tussen 08.30 en 10.00 uur de snelheid van 1024 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 111 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid, 84 km per uur, werd gereden door een bestuurder van een personenauto terwijl een taxibusje werd geklokt op een snelheid van 81 km per uur. Alle snelheidsovertreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie