Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijziging televisiepakket UPC in verspreidingsgebied Brabant

Datum nieuwsfeit: 28-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: UPC N.V.
Zoek soortgelijke berichten
UPC N.V.

UPC VOLGT ADVIES PROGRAMARAAD OP: WIJZIGING TELEVISIEPAKKET

Schiphol-Rijk - 28 augustus 2001 - Op 3 september wijzigt UPC het televisiepakket in haar verspreidingsgebied in Brabant. Deze wijzigingen zijn het gevolg van het jaarlijkse advies van de Regionale Programmaraad Zuid-Oost Brabant. UPC informeert haar klanten hierover via advertenties in huis-aan-huisbladen, het UPC Infokanaal, teletekst achter het UPC Infokanaal en de website website (www.upc.nl).

Nieuwe televisiepakket

MBC wordt nu samen met TRT op één kanaal doorgegeven. MBC is echter niet langer beschikbaar voor doorgifte in het standaardpakket. Derhalve zal MBC per 3 september niet langer doorgegeven worden en zal TRT 7 dagen per week op dit kanaal te zien zijn. The Discovery Channel wordt nu samen met The Box op één kanaal doorgeven. Deze kanaaldeling zal per 3 september beëindigd worden en daarom zal The Box niet langer worden doorgegeven. Discovery zal op hetzelfde kanaal doorgegeven blijven worden. De uitzendtijden van The Discovery Channel in Brabant zijn dagelijks van 17.00 tot 24.00 uur.

De wijzigingen betreffen de volgende gemeenten: Asten, Bergeijk, Bladel, Boekel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Mierlo, Nederweert, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Sint-Oedenrode, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard en Veldhoven.

Basispakket en standaardpakket

Het standaardpakket is het totale kabeltelevisiepakket dat doorgegeven wordt en bestaat uit twee onderdelen:


· het wettelijk basispakket van 15 televisieprogramma's enerzijds en

· de overige zenders in het standaardpakket.
Van het wettelijk basispakket maken in ieder geval deel uit:


· de drie landelijke publieke omroepen,


· de Nederlandstalige Belgische omroepen,


· de lokale publieke omroep en de regionale publieke omroep.
Op grond van de Mediawet worden de overige zenders in het wettelijk basispakket geadviseerd door een programmaraad. In Brabant wordt, als gevolg van historische afspraken, hierop een uitzondering gemaakt. In het UPC-gebied in Brabant wordt door de Regionale Programmaraad Zuid-Oost Brabant jaarlijks een advies uitgebracht over het gehele standaardpakket. UPC kan slechts vanwege zwaarwegende redenen afwijken van dit advies.

UPC past voor de doorgifte van televisiezenders in het basispakket en standaardpakket een doorgifte- en tarievenbeleid toe. UPC betaalt geen vergoeding aan programma-aanbieders voor de doorgifte in het basispakket en standaardpakket. De doorgiftevergoedingen staan los van de afspraken over de auteursrechten. Voor doorgifte en dus uitvoering van het advies van de programmaraad, is overeenstemming nodig tussen UPC en de betrokken programma-aanbieder.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie