Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijziging televisiepakket UPC in Landsmeer

Datum nieuwsfeit: 28-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: UPC N.V.
Zoek soortgelijke berichten
UPC N.V.

UPC VOLGT ADVIES PROGRAMARAAD OP: WIJZIGING TELEVISIEPAKKET

Schiphol-Rijk - 28 augustus 2001 - Op 3 september wijzigt UPC het televisiepakket in haar verspreidingsgebied in Landsmeer. Deze wijzigingen zijn het gevolg van het jaarlijkse advies van de Algemene Programmaraad (APR). UPC informeert haar klanten hierover advertenties in huis-aan-huisbladen met het nieuwe frequentie-overzicht, het UPC Infokanaal, teletekst achter het UPC Infokanaal en de website website (www.upc.nl).

Nieuwe televisiepakket

Voor klanten in Landsmeer betekent invoering van het nieuwe televisiepakket de volgende wijzigingen. Euronews, Rai Uno, MTV, TVE, CNN, RTM en National Geographic Channel zullen toegevoegd worden aan het televisiepakket. TV5, BBC2, Cartoon Network, The Box, ZDF2, Kleurnet en Nieuwsnet 9 zullen niet langer doorgegeven worden. Cartoon Network heeft, voordat het advies uitgebracht werd, te kennen gegeven dat ze haar zender alleen beschikbaar stelde voor digitale doorgifte. De APR heeft deze zender dan ook niet geadviseerd. The Discovery Channel was wel geadviseerd, maar ook deze zender stelt zich alleen beschikbaar voor digitale doorgifte. Door de APR is National Geographic als vervanger voor Discovery aangewezen. Hierdoor komt de reservezender Euronews op de plaats van National Geographic.

Frequenties nieuwe televisiepakket

Om het nieuwe televisiepakket te ontvangen zullen klanten vanaf 3 september Euronews (frequentie 528,00, kanaal 28+), MTV (frequentie 768,00, frequentie 58+) en RTM (frequentie 664,00, kanaal 45+) op een nieuwe frequentie in moeten stellen. Tevens zal AT5 op een nieuwe frequentie doorgegeven worden, namelijk 544,00 (kanaal 30+). Arte zal op de oude frequentie van Cartoon Network doorgegeven worden.

Basispakket en standaardpakket

Het standaardpakket is het totale kabeltelevisiepakket dat doorgegeven wordt en bestaat uit twee onderdelen:


· het wettelijk basispakket van 15 televisieprogramma's enerzijds en

· de overige zenders in het standaardpakket.
Van het wettelijk basispakket maken in ieder geval deel uit:


· de drie landelijke publieke omroepen,


· de Nederlandstalige Belgische omroepen,


· de lokale publieke omroep en de regionale publieke omroep.
Op grond van de Mediawet worden de overige zenders in het wettelijk basispakket geadviseerd door een programmaraad. In Groot-Amsterdam wordt hierop, als gevolg van historische afspraken, een uitzondering gemaakt. In dit deel van het UPC-gebied wordt door de Algemene Programmaraad jaarlijks een advies uitgebracht over het gehele standaardpakket. UPC kan slechts vanwege zwaarwegende redenen afwijken van dit advies.

UPC past voor de doorgifte van televisiezenders in het basispakket en standaardpakket een doorgifte- en tarievenbeleid toe. UPC betaalt geen vergoeding aan programma-aanbieders voor de doorgifte in het basispakket en standaardpakket. De doorgiftevergoedingen staan los van de afspraken over de auteursrechten. Voor doorgifte en dus uitvoering van het advies van de programmaraad, is overeenstemming nodig tussen UPC en de betrokken programma-aanbieder.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie